Még nincs döntés Chiellini jövőjéről

img_20210118_010807.pngGiorgio Chiellini ügynöke, Davide Lippi egy friss nyilatkozatában megerősítette, hogy a Juventus csapatkapitánya mindeddig nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a bianconero klub vezetőségétől, ennek következtében idény végén való visszavonulása nagyon is reális opciót jelenthet, mivel nem valószínű, hogy a védő más klubhoz csatlakozna az Öreg Hölgytől való távozását követően. 

Mint ismert, a harminchetedik életévét augusztusban betöltő legenda korábban már többször elmélkedett pályafutásának befejezésével kapcsolatban, mely témáról többek között nemrég megjelent könyvében is hosszasan írt, emellett pedig a megbízhatóbb hírforrások, például a torinóiak ügyeiben szinte mindig pontos értesülésekkel rendelkező Romeo Agresti is arról számoltak be, hogy a veterán futballista a nyári Európa-bajnokság után szögre akaszthatja a stoplist. 

"Természetesen egymás között több alkalommal tréfálkoztunk a Giorgio jövőjével kapcsolatos híreszteléseken, mivel kijelenthetem, hogy még a mai napon sem hoztunk döntést a labdarúgó visszavonulásával kapcsolatban. Jelen pillanatban még mi magunk sem tudjuk, hogy ez lesz-e Chiellini utolsó idénye futballistaként, ekképp minden tekintetben nyugodtnak érezzük magunkat" – közölte a Sky Sport Italia újságírójának kérdésére. 

"Néhány alkalommal már beszéltünk a Juventus elnökével, Andrea Agnellivel a fent említett témát illetően, azonban mindeddig semmilyen tekintetben nem hoztunk határozatot, ennek következtében nem is szolgálhatok ennél több információval. Giorgio a hátralévő megmérettetésekre koncentrál, s ezt követően dönt majd, jelen pillanatban viszont nyitott jövő áll előttünk."

A játékos képviselőjét ezt követően arról faggatták, hogy a Zebrák együttesét immár tizenhat esztendeje szolgáló labdarúgó szerepelhet-e más alakulat kötelékében, amennyiben a Juventus nem tart igényt rá a továbbiakban, azonban a menedzser igyekezett elhárítani az ezzel kapcsolatos kérdéseket. 

"Jelen pillanatban igen nehéz lenne megjósolni, hogy Giorgio magára öltheti-e más klub szerelését az elkövetkezendő időszakban. Véleményem szerint ez mindenképpen nehéz lépésnek számítana, mind a játékos, mind pedig a klub részéről, azonban ha valaki folytatni szeretné pályafutását, ezt általában minden akadály nélkül megteheti. 

Chiellini, több más legendával egyetemben a Juventus történetének megtestesítője, ennek következtében az elnök úr bizonyosan nagy figyelmet szentel majd a nézőpontjainak, s lesz időnk megvitatni a folytatás kérdését. Mindeddig egyetlen más alakulat sem vette fel velünk a kapcsolatot, mivel kizárólag az Öreg Hölgy lebeg a szemünk előtt, ahogy mindig is. 

Giorgiónak van egy különleges tulajdonsága, ugyanis egyetlen szezonban akár ötven találkozón is képes különbséget jelenteni a szemben álló felek között, emiatt pedig ha a klub döntéshozói közé tartoznék, kétszer is elgondolkodnék rajta, hogy lemondjak-e egy olyan futballistáról, aki mind a gyepen, mind pedig az öltözőben vezéregyéniségnek számít"  – összegzett Davide Lippi. 

A helyzetet némiképp bonyolítja, hogy az egyik legfelkészültebb átigazolási szakember, Gianluca Di Marzio tegnap éjjel arról írt, hogy a klub mindeddig nem hozott döntést a csapatkapitány jövőjét illetően, azonban a vezetőség nem igazán gondolkodik a futballista kontraktusának megtoldásán, ekképp sokkal inkább elképzelhető, hogy Chiellini az idény végét követően vagy visszavonul, vagy más alakulathoz szerződik, amennyiben ügynökével utóbbi lehetőség mellett határoznak.