A Juventus a szezon végén dönt Fagioli jövőjéről

fagioli.JPGA sorozatban tizedik megnyerhető bajnoki cím elúszni látszik az Öreg Hölgy számára, így egyre hangosabbak azok a kritikus hangok, miszerint a csapat átalakításra szorul, ha a következő szezonban ismét vissza szeretne ülni Olaszország trónjára. Ezzel párhuzamosan a hosszútávú jövőre is gondolni kell, a Juventus pedig aktívan keresi azokat a fiatal tehetségeket, akik a jövő csapatának meghatározó alakjai tudnak lenni. Ezen játékosok egyike lehet Nicolò Fagioli, a csapat akadémiájának saját nevelésű játékosa.

A húsz esztendős középpályást a Juventus akadémiájának egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon (bővebben az alábbi cikkünkben olvashattok róla), ennek megfelelően a felnőttcsapatban is szerepet kapott már, mindösszesen kétszer. Mind a SPAL elleni kupameccsen, mind a Crotone elleni bajnokin jó benyomást keltett a szurkolókban érett és proaktív játékának köszönhetően, így nem meglepő, hogy sokan több játékpercet követelnek neki.

Ennek kapcsán Nicolò ügynöke, Andrea D’Amico nyilatkozott röviden a Minutidirecupero-nak a játékos jövőjéről: „A szezon végén leülünk a Juventus vezetőivel, és meghozzuk a szükséges döntéseket. Nicolò egyike a legérdekesebb karakterekkel rendelkező játékosoknak saját korosztályában, ezt pedig a Juventus is nagyon jól tudja, tisztában vannak az értékével, a Serie A-ban történő debütálását követően pedig olyan minőségi csapat tagja lett, mint amilyen az U23-as. A Juve továbbra is Juve, jelenleg nem tűnnek nagy csapatnak, ez azonban csak azért van, mert nincsenek a tabella első helyén 9 zsinórban megnyert bajnoki címet követően. Zsinórban 9, hangsúlyoznám. Mint említettem, a szezon végén kiértékeljük a helyzetet és igyekszünk a legjobb döntést meghozni Nicolò számára.” – zárta rövid interjúját D’Amico.

Mint fentebb említettük, Fagioli eddig kétszer kapott szerepet a felnőtt csapatnál, január 27-én, a SPAL elleni Coppa Italia-összecsapáson, majd egy szűk hónappal később február 22-én, amikor a Crotone elleni Serie A-mérkőzésen Rodrigo Bentancurt váltotta a 70. percben.