Reggeli hírek Mirko Di Natalétől

gosens.jpgA Juventusszal kapcsolatban az utóbbi időben rendre megbízható hírekkel szolgáló Mirko Di Natale ismét érdekes információkat igyekezett közzétenni egy tegnap este adott interjújában, melyben legutóbbi értesüléseivel szemben ezúttal nem az Öreg Hölgy legnagyobb sztárjaira, sokkal inkább fiatalabb labdarúgóira, s újabb nyári kiszemeltjeire fektette a hangsúlyt, felidézve egyes múltbéli eseményeket is.

A TuttoJuve újságírója elsőként a Bianconeri vezetőségével kapcsolatban nyilatkozott, elmondva, hogy a sokak által nemkívánatosnak vélt szakemberek nagy valószínűséggel a Zebrák kötelékében maradnak majd a következő idényben is.

"Nincsenek hírek arról, hogy Fabio Paraticit, Pavel Nedvědet, vagy Federico Cherubinit a kirúgás veszélye fenyegetné. A klub sportigazgatójának szerződése 2022-ben jár le, ezt követően pedig bármi megtörténhet, mivel a szakembert több olasz és európai alakulat, egyebek mellett a Manchester United és az AS Roma is figyeli" – kezdte mondanivalóját az All JuveCast adásában megszólaló Di Natale.

Az olasz szakember ezt követően kitért a napokban több pletyka kapcsán is felmerülő Cristiano Ronaldo, majd Paulo Dybala helyzetére is, mindkét játékos kapcsán a nevüket illetően többször is felmerülő esetleges szerződéshosszabbításról szót ejtve. 

"A Porto elleni mérkőzést megelőzően Cristiano Ronaldo találkozott ügynökével, Jorge Mendesszel, s többek között a Juventusszal fennálló kontraktusáról is szót ejtettek. Ugyan a Paris Saint-Germain, a Manchester United, valamint a Real Madrid együtteseivel egyaránt szóba hozták az utóbbi napokban vele kapcsolatban, elképzelhető, hogy a portugál klasszis maradni fog az Öreg Hölgynél, legalább egy évet, ám a döntés kizárólag Cristianón múlik.

A legutóbbi értesüléseim szerint Paulo Dybala 15 milliós fizetést szeretne kiharcolni magának, azonban a klub legfeljebb 10-11 milliós bérezést garantálna számára, maximum 13 millió euróig terjedő bónuszokkal. A vezetőség ennél többet semmiképpen sem szeretne felajánlani számára, ekképp az ügy egyelőre megoldatlan, de van némi esély a tárgyalások befejezésére."

Az olasz újságíró ezt követően szót ejtett a Juventus átigazolási célpontjairól is, kiemelve, hogy Manuel Locatelli továbbra is az egyik legfőbb kiszemeltnek tekinthető, azonban az Atalanta futballistája, Robin Gosens szintén a Bianconeri labdarúgója lehet nyártól.

"Manuel Locatelli a Juve első számú célpontja, a torinóiak dolgát pedig a meglehetősen alacsony fizetése is megkönnyíti, mivel mindössze 2 millió eurót keres évente. Az egyetlen akadályt a Sassuolo érte kért magas összege jelentheti, mivel a Neroverdi 40 millió eurót szeretne kapni érte. Az olasz rekordbajnok tavaly nyári célpontja Nicolò Zaniolo volt, azonban a futballista sérülése meggátolta a szerződtetéséről szőtt terveket, a Roma új tulajdonosa pedig egyébként sem szeretné értékesíteni az együttes egyik legfőbb értékét.

Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a Bianconeri által szerződtetett két új középpályás Manuel Locatelli és Houssem Aouar lesznek. A Juve a tavalyi mercato végén az átigazolási ablak bezáródása előtt tett ajánlatot a franciáért, ám a további üzletelés sem elképzelhetetlen, mivel a Lyon és az olasz alakulat között rendkívül jó kapcsolat áll fenn.

A Zebrák tavaly nyáron erősen érdeklődött Robin Gosens iránt. Az Atalanta 25 millió eurót kért a német-holland futballistáért, mely összeget a Bianconeri nem szeretett volna elfogadni, mivel más célpontok, elsősorban Federico Chiesa felé fordult a klub figyelme. Idén januárban a Juve ismét megkérdezte a bergamói alakulatot a labdarúgó ügyében, ám semmi konkrétumról nem tudni. A következő átigazolási időszakban minden bizonnyal ajánlatot is tesznek majd a játékosért, aki továbbra is egyik célpontjuknak számít a védelem, valamint a középpálya széleinek tervezett megerősítése miatt."

Di Natale, interjújának végéhez közeledve egy múltbéli történetet is felelevenített a Juventus átigazolási politikájával kapcsolatban, kijelentve, hogy annak idején az olasz rekordbajnoknak vételi opciója volt a Manchester United meghatározó középpályására, Bruno Fernandesre.

"Mikor Bruno Fernandes a Novara színeiben futballozott, a Juventusnak 10 millió euró értékű vételi opció volt játékjogára, mellyel azonban nem kívánt élni az olasz rekordbajnok, elszalasztva egy nagyszerű középpályás megszerzésének lehetőségét" ˜– összegzett az újságíró.