Chiellini és Szczęsny a meccs után

img_20210314_191037.pngA Juventus Cagliari ellen aratott, 1-3-as győzelmét követően a két együttes trénerei mellett az alakulatok futballistái is az olasz sportsajtó kamerái elé álltak, hogy értékeljék a látottakat, illetve, hogy levonják az összecsapás következtetéseit.

Az Öreg Hölgy részéről elsőként  gárda csapatkapitánya, Giorgio Chiellini adott nyilatkozatot, aki többek között szót ejtett a fekete-fehérek pozitív szellemiségéről, továbbá a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldóról, aki első félidőben lőtt triplája ellenére a lefújást követően nem volt hajlandó interjút adni az újságíróknak.

"Mindig jobb 3-0-ra nyerni, mint 3-1-re, ezt kiváltképp mi, védők gondoljuk így, azonban jelen pillanatban nem ezzel kell törődnünk, hanem arra kell fektetnünk a hangsúlyt, hogy a továbbiakban is csendben, ám egységesen tevékenykedjünk, bebizonyítva, hogy még mindig hiszünk a céljaink elérhetőségében, hiszen csak ennek révén juthatunk el az általunk megkezdett út végére" – jelentette ki a veterán futballista a Sky Sport Italia kérdésére.

"A mai összecsapás igen nehéz feladat elé állított bennünket, mivel a Cagliari masszív együttes, mely képes kiemelkedő futballt játszani, azonban nem elégedhetünk meg ezzel az eredménnyel, hiszen meg kell lelnünk a következetességet, mely az egész szezonban hiányzott az alakulatukból. Jövő héten a Benevento ellen mutathatjuk meg, hogy sikerült elérnünk ezt a célt, s hogy újra és újra képesek vagyunk a fejlődésre."

A jelen pillanatban fő bajnokesélyesnek tűnő Nerazzurri a Torino ellen aratott ma délutáni diadalával fenntartja a közte, valamint a Milan és a Juventus között lévő távolságot, ám a harminchat esztendős olasz szerint a torinóiaknak nem szabad törődniük legfőbb riválisukkal.

"Az Inter minden tiszteletemet kiérdemelte ebben az idényben, azonban nekünk nem szabad foglalkozunk velük, mivel kizárólag a saját eredményeinkre kell összpontosítanunk. Az idény végeztével mérlegeljük majd, hogy mit értünk el a mögöttünk lévő hónapok során, ám jelen pillanatban a legtöbb, amit tehetünk, hogy következetesen haladunk az utunkon, egyszerre csak egy megmérettetésre fókuszálva."

Fabio Capello a Porto elleni összecsapást követően éles kritikával illette a keret idősebb futballistáit, mivel véleménye szerint ezen labdarúgók a kudarcok után sosem mernek kiállni a kamerák elé.

"A Bajnokok Ligájából való búcsúnkat követően mindannyian beszéltünk az öltözőn belül, azonban az ilyen csapások utáni napok nem a legmegfelelőbb pillanatok a kommunikációra, mivel mindenki tisztában van vele, hogy milyen érzések találhatóak a többiekben.

Úgy vélem, hogy ha hosszútávon is a jelenlegi egységet tudjuk képviselni, nagy jövő állhat előttünk. A következő meccsünk időpontjáig még egy teljes hét áll rendelkezésünkre, a válogatott szünetet követően pedig reményeink szerint újabb fontos labdarúgóinkat nyerhetjük majd vissza.

Igyekszünk minden helyzetből levonni a tanulságokat, ezen belül pedig az adott szituáció pozitív oldalára próbáljuk fektetni a hangsúlyt. Mostantól fogva több időnk lesz kielemeznünk a hibáinkat, mely minden bizonnyal sok szempontból segít majd bennünket" – zárta szavait Chiellini.

A középhátvédet követően az olasz rekordbajnok hálóőre, Wojciech Szczęsny adott interjút az olasz médiának, nyilatkozatában pedig egyebek mellett az elmúlt időszak nehézségeiről, illetve a bajnoki cím elérése iránt táplált reményekről is beszélt.

"Rendkívül nehéz hét áll mögöttünk, ma azonban a megfelelő szellemiséget képviseltük a pályán, egy olyan csapattal szemben, mely az utóbbi időben igen jó teljesítményt nyújt. Három nagyon fontos ponttal a zsebünkben térhetünk haza Torinóba, ez pedig mindannyiunkat nagy örömmel tölti el" – kezdte mondanivalóját a lengyel hálóőr a Sky Sport Italiának.

"Ez azonban minden pozitívummal együtt is csak a minimális elvárás lehetett tőlünk. Tisztában vagyunk vele, hogy ha komolyan szeretnénk venni a bajnoki címért folyó versenyt, s meg akarjuk szerezni a Scudettót, akkor kizárólag ezen az úton érhetjük el célkitűzéseinket.

A szurkolók természetesen elképesztő mértében hiányoznak nekünk, hiszen a futball legcsodálatosabb velejárója a téged támogató, minden egyes helyzetben mögötted álló embertömeg, akik az életüknél is jobban szeretik a csapatukat, s annak labdarúgóit. Alig várjuk, hogy a jelenlegi helyzet elmúltával a rajongóink visszatérhessenek a stadionokba, hiszen mellettük minden sokkal könnyebbnek bizonyulna.

A továbbiakban mindent meg kell tennünk a siker érdekében, ám immár az is segít bennünket, hogy jóval több idő áll rendelkezésünkre, mint ezt megelőzően. Gyorsabban nyerhetjük vissza az energiánkat, ez pedig minden szempontból lehetővé teszi számunkra, hogy az idény végéig versenyben legyünk az aranyéremért."

Az olasz rekordbajnok rendkívül sok kritikát kapott a Porto elleni kudarcot követően, ezen felül pedig a napokban számos pletyka is felmerült a csapattal kapcsolatban, melyeknek legnagyobb része Cristiano Ronaldo esetleges távozásáról szólt.

"Nem zavartatom magam a sajtó támadásai miatt, ugyanis a minket illető kritika teljesen jogos. Megérdemeljük, hogy számonkérjék rajtunk a Bajnokok Ligájában való újabb bukásukat, mivel egyedül mi tehetünk a vereségről, amivel nagyon sokaknak okoztunk fájdalmat. A kritikát el kell fogadnunk, s képesnek kell lennünk arra, hogy a pályán válaszoljunk a negatív hangokra.

Cristiano ma mesterhármast szerzett, tökéletes feleletet adva ezzel a napokban vele kapcsolatban elhangzottakra. Hogy az idényt követően is marad-e majd a klubnál? Nem én vagyok a sportigazgató, de ha jósolnom kéne, azt mondanám, hogy jövőre is velünk lesz majd" – összegzett Szczęsny.