Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni nemrég indult sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az Primavera-csapat ezen a héten kétszer is pályára lépett. Kedden a városi rivális Torinót fogadták és győzték le 4:2 arányban. Nem is kezdődhetett volna jobban a mérkőzés, hiszen a 2. percben Andrea Bonetti, 17 méterről védhetetlenül bombázott a jobb fölső sarokba, majd a 32. percben Altyn Kryzeriu beívelése nyomán Erick Ferigra 5 méterről fejelt a hazai kapuba, és alakította 1:1-re az állást. Ez a gól egy nagyon erős tíz perces szakasz felvezetése volt, mert a 39. minutumban Luis Hasa szinte lekopírozta az első találatot, azzal a különbséggel, hogy ő a bal fölsőbe zúdította a labdát, majd szinte a középkezdés után Rosario Cancello, szintén az ötösön belülről, ugyancsak fejjel egyenlített. Ezzel még nem volt vége a gólváltásnak, ugyanis újabb 60 másodperc eltelte után Nikola Sekulov kiszorított szögből, nagyjából hat méterről lőtt laposan, jobbról a hosszú sarokba, harmadszor is megszerezve a vezetést a Zebrák számára. A második játékrész már nem volt ilyen eseménydús, de Cosimo Marco Da Graca szokásosnak mondható gólja még belefért a krónikába. Ez volt a fiatal csatár 12. idei találata, míg a gólpasszt az első gólt szerző Bonetti adta fejjel, Da Gracának már nem volt nehéz dolga öt méterről kapuba belsőzni a labdát. Bonatti mester fiai a 4-3-1-2-es felállásban érték el a győzelmet, a 14. helyezett Bikák ellen.

Szombaton, a nagy csapathoz hasonlóan a fiatalok is Szardínián vizitáltak, és szenvedtek a 10. helyezett gárda ellen 1:0-ás félidőt követően, tükörsima 3:0-ás vereséget. A kezdőcsapatban ezúttal a magyar kapus, Senkó Zsombor is helyet kapott. A 18. percben egy balról érkező beadás után Alessandro Pio Riccio közelről vette be saját kapuját, később a Juve egy szabadrúgás után kis híján egyenlített, de sajnos a labda a felső lécen csattant. A második játékrész elején a szárdok maradtak támadásban, néhány perc alatt két helyzetet is kihagytak, de az 55. percben Gianluca Contini, balról, 14 méterről a hosszú felsőbe bikázott, míg a kegyelemdöfést fél órával a vége előtt Giammarco Schirru adta meg, aki több mint 20 méterről pókhálózta ki a bal felső sarkot. Irgalmatlan nagy gól volt. Ezzel a győzelemmel a szárdok előre léptek a 8. pozícióba, a fekete-fehérek pedig maradtak a negyedikek, négy pontos hátrányban az éllovas Inter mögött.

A női csapat is szombaton lépett pályára, és az Olasz Kupa keretein belül szenvedtek 2:1-es vereséget, a Roma vendégeként az elődöntő első mérkőzésén. A mérkőzés első perceiben ezen a találkozón is egy gyors gólváltás történt. A 2. percben a római Annamaria Serturini talált be, két minutummal később a svéd válogatott Lina Hurtig egyenlített ki. A győztes találatot a  francia Lindsey Thomas érte el a 43. percben. Ezek voltak a torinói hálóőr Laura Giulani első 2021-ben kapott góljai. A rúgott gól miatt a csíkos mezesek bizakodva várhatják az április végén esedékes torinói visszavágót.

kepernyofelvetel_533.png