Tacchinardi: "Elég a Pirlót érő kritikákból!"

fuuuumarhogynincsnormaliskepegysebbbbb.jpgA Juventus ikonikus futballistája, Alessio Tacchinardi egy nemrég adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy elege van az Öreg Hölgy vezetőedzőjét, Andrea Pirlót kritizáló egyénekből, akik annyira ellenszenvesek számára, hogy a közelében sem kívánja látni őket.

Az egykori középpályás elmondása szerint lenyűgözte a munka, melyet a Maestro mindössze néhány hónap leforgása alatt végzett az olasz rekordbajnok együttesénél, s úgy véli, egészen elképesztő, hogy egy semmiféle tapasztalattal nem rendelkező szakember, akitől eleinte nem volt elvárható, hogy felérjen Maurizio Sarri szintjére, mostanra ismételten a Serie A bajnoki címének megszerzéséért küzdhet.

Ennek ellenére a Bianconeri igen ingadozó formát mutat a bajnokságban, legutóbb például az eleinte esélytelenebbnek tartott Napoli alakulatától szenvedett vereséget idegenben, ennek következményeként pedig az AC Milan és a Juventus drukkereinek körében is legendának számító volt kiválóság hamar kritikák össztüzében találta magát, melyekben a klub szurkolói ötleteit, s az általa alkalmazott taktikai elképzelések helyességét vonták kétségbe.

"Úgy gondolom, hogy a Juve-drukkereknek meg kell küzdeniük a saját magukból eredő alapvető ellenszenvvel, mely ebben az idényben árad belőlük. Túl könnyű minduntalan kritizálni Pirlót, akinek inkább bókokat, s hálálkodó üzeneteket kellene megfogalmazniuk, hiszen Andrea csak az év elejétől fogva munkálkodik trénerként, ám ennek ellenére is eredményesen végzi a dolgát, s a tőle telhető legjobb módon igyekszik megfelelni az elvárásoknak" – jelentette ki a fekete-fehér szerelésben minden sorozatot figyelembe véve 404 tétmérkőzésen szóhoz jutó korábbi olasz futballista az Ilbianconero.com kérdésére.

"Itt azonban senki sem tud örülni semminek, még a legapróbb dolognak sem, ez pedig hosszú ideje jellemző. Elég a Pirlót érő kritikákból, mivel ezek egy nagyszerű, s rendkívül okos szakembert érnek, aki tovább fogja folytatni az idén megkezdett munkáját" – tette hozzá.

A Zebrák, az előző szezonoktól eltérően a 2020/2021-es idényben mindeddig egyszer sem álltak az olasz pontvadászat tabellájának élén, ennek ellenére megszerezték a Supercoppa Italianát, s bejutottak a Coppa Italia döntőjébe is, mely sorozat elődöntőjében az ősi rivális Inter alakulatát búcsúztatták egy idegenben aratott 1-2-es sikerrel, majd egy Torinóban megrendezett, 0-0-val végződő megmérettetéssel.

"Azoknak, akik kifogásolták Pirlo azon döntését, miszerint a Nerazzurri elleni utolsó percekben öt védővel a pályán vezényelte a Juvét, csak azt tudom mondani, hogy én öt helyett tíz védővel futballoztam volna. Az pedig már említésre sem érdemes, hogy Andrea alig néhány hónapos pályafutása során már több Supercoppát nyert, mint számos másik, egyébként nagyszerű hírben álló tréner, akik egyébként sem tudnak sok trófeát felmutatni, annak ellenére, hogy évek óta a szakmában dolgoznak" – összegzett egyértelmű utalást téve Tacchinardi.