Douglas Costa: "Dybala a világ legjobbja"

dybala_costa.jpgA Juventus kölcsönben a Bayern München alakulatánál szereplő, a minap pedig a bajor alakulattal klubvilágbajnoki címet szerző támadója, Douglas Costa nemrég érdekes nyilatkozatot adott a Clubhouse nevezetű csatornának, melyben többek között beszélt a keddi Conte-Agnelli vitáról, az AC Milan iránta való érdeklődéséről, illetve megnevezte a világ általa legjobbnak vélt futballistáját is.

A brazil szélső mindenekelőtt a Serie A jelenlegi listavezetőjéről ejtett szót, kiemelve, hogy ugyan senki sem kereste meg őt a Rossoneri vezetőségéből, igen kedveli az együttest, kivéltképp a csapat algériai középpályását, Ismaël Bennacert.

"Senki sem hívott fel az AC Milan klubjától, nem érdeklődtek irántam. Az erről szóló híreszteléseket nem erősíthetem meg, mivel alaptalanok. Ennek ellenére az egyik labdarúgójukat, Ismaël Bennacert rendkívül kedvelem, mivel úgy vélem, hogy igen jelentős erő, s nagy minőség lakozik benne" – kezdte mondanivalóját a brazil szélső.

A labdarúgó természetesen az Öreg Hölgy háza tájának egyik legfontosabb mostani témájáról, vagyis Antonio Conte, s Andrea Agnelli Coppa Italia-elődöntőben kibontakozó összetűzéséről is beszélt, kijelentve, hogy igen jó történetnek tartja az esetet.

"Hogy mit gondolok Conte és Agnelli csörtéjéről? Azt tudnám mondani, hogy ez egy igen jó történet. Nem szeretek belekeveredni az ehhez hasonló ügyekbe, azonban az vitathatatlan, hogy az efféle eseteket egyszerűen csodálatos érzés külső szemlélőként figyelemmel kísérni."

A harmincadik életévében járó futballista az interjúban több, általa nagyra tartott játékost és edzőt is megnevezett, valamint arról is beszélt, hogy pályafutása hátralévő szakaszában egyik legnagyobb célkitűzésének a Bajnokok Ligája megnyerése számít, melyet el is fog érni a német rekordbajnokkal.

"A Bajnokok Ligájában idén ismét a Bayern München diadalmaskodik majd, a csapattal együtt pedig majd én is a magasba emelhetem a trófeát.

Hogy kit választanék Romelu Lukaku és Zlatan Ibrahimović közül? Ez egy rendkívül nehéz kérdés, ám, ha jobban belegondolok, Ibrára tenném a voksomat, szerintem kettejük párharcában is ő győzne.

A valaha volt legjobb edző, aki alatt futballoztam, kérdés nélkül Pep Guardiola, aki a mai napig a legnagyobb színvonalat képviselő tréner a labdarúgásban. A kiemelkedő játékosok között minden bizonnyal előkelő helyen szerepel Neymar, aki az egyik, még ha nem a legerősebb futballista, akivel valaha együtt játszhattam.

Ha viszont azt kérdeznék, hogy jelen pillanatban ki az abszolút legjobb játékos a világon, egyértelműen Paulo Dybalát mondanám. Ő erősebb, mint bárki más" – összegzett Douglas Costa.