Danilo: "A Juve megváltoztatta hozzáállását"

danilo.jpgAz idei szezon egyik legjobban teljesítő futballistája, Danilo a mai nap folyamán exkluzív interjút adott az olasz sportsajtó egyik legjelentősebb képviselőjének számító Sky Sport Italiának, azok után, hogy januárban a TNT Brasil munkatársának is nyilatkozott a számára kiemelkedő 2020/2021-es idény kapcsán.

A brazil védő, aki a Juventus eddigi 29 tétmérkőzéséből mindössze két összecsapáson nem lépett pályára kezdőként, illetve csereként, első ízben szerepköréről ejtett szót, hiszen mint ismert, a Bianconeri új trénere, Andrea Pirlo nem hagyományos posztján, azaz jobb oldali védőként, hanem középhátvédként számít a labdarúgó szolgálataira.

"Alapvetően védőnek tartom magam, azonban szívesen veszek részt az együttes játékának, valamint akcióinak felépítésében is, s szeretem eljuttatni a labdát az előrébb futballozó csapattársaimnak, azaz a középpályásoknak és a támadóknak. Őszintén szólva nem tudnám eldönteni, hogy melyik feladat elvégzését áll hozzám közelebb, ám abban biztos vagyok, hogy nagy kedvvel segítek a támadásépítésben."

Az Öreg Hölgy az Inter elleni Coppa Italia-sikert követően szombat este az AS Roma együttesét fogadja a bajnokságban, a huszonkilenc éves labdarúgót pedig a Giallorossi erejével kapcsolatban is szóra bírták.

"Véleményem szerint a Roma az egyik legerősebb csapat Olaszországban, hiszen jó edzővel, s fantasztikus minőséget képviselő játékosokkal rendelkeznek. Úgy vélem, hogy ők is egyértelműen a Scudetto legfőbb esélyesei közé tartoznak."

A Zebrák alakulata szemmel láthatóan más hozzáállással futballozik, mint az idény első szakaszában, ezt pedig sokan az Inter elleni, január 17-én elszenvedett Serie A-vereség egyik legfőbb következményének tudják be.

"Egy kicsit minden téren megváltoztunk a Nerazzurrival szembeni kudarc óta, de legfőképpen a pályán mutatott hozzáállásunk módosult. A vereség természetesen nehéz helyzet elé állított bennünket, azonban az ezt követő összecsapásokon már jól játszottunk, s nem utolsósorban a mentalitásunk is megfelelő volt.

Azon együttesek, melyek hisznek képességeikben, könnyedén tanulhatnak az ehhez hasonló kudarcokból, s ennek révén meg tudják változtatni a hozzáállásukat. A Juventus pontosan ezt tette, jelenleg pedig e folyamat pozitív hatásait tapasztalhatjuk meg."

Bár a Maestro sokáig kereste az alakulat számára ideális kezdőcsapatot, az egykori középpályásnak januárra sikerült megtalálnia kulcsjátékosait, melyek közül egy futballista éppen Danilo honfitársa, a 2020 nyarán a Barcelona együttesétől szerződtetett Arthur.

"Arthur kiválóan illeszkedett be közénk, mostanra pedig jóval több tere nyílt a pályán, mint a kezdetekben, ezáltal pedig nagyobb hatékonysággal vehet részt az építkezésben. Pontosan ezt várjuk tőle, hiszen mindannyian tudjuk, hogy milyen képességek birtokában van, a Juve pedig éppen ezen kvalitások miatt igazolta le őt. Minden tekintetben igyekszünk segíteni neki, hiszen rendkívül fontos, hogy otthon érezze magát, mivel igen fontos játékosunknak számít."

A korábban a Porto, a Real Madrid, illetve a Manchester City keretében is megforduló labdarúgóról köztudott, hogy rendkívül sokat jótékonykodik szülőhazájában, így a lap ezzel a témával kapcsolatban is megkérdezte a brazilt.

"A programjaink keretein belül megpróbálunk segítséget nyújtani az olyan gyermekeknek, kiknek nincsen lehetőségük iskolán kívüli tevékenységeket végezni, mivel ezáltal is biztosítjuk, hogy a tanórákat követő holtidőben nem keverednek számukra kedvezőtlen helyzetekbe, vagy a fejlődésükre hátrányosan ható társaságokba.

Amikor valami jót cselekszel, amivel örömöt szerzel másoknak, te magad is egyre boldogabbnak érzed magad. A célom, hogy ilyen érzéseket adjak a városom lakóinak és gyermekeinek, mivel én magam is ezt vártam a felnőttektől, mikor annyi idős voltam, mint azok, akikért most dolgozunk" – zárta szavait Danilo.