HIVATALOS: Rugani a Cagliarihoz került

eee.jpgAz utóbbi napokban szinte derült égből villámcsapásként érték a Juventus szurkolóit a hírek, miszerint a csapat középhátvédje, Daniele Rugani megszerzése iránt számos olasz klub érdeklődik, mely nem kis részben azért tűnt érthetetlen lépésnek, mert a huszonhat esztendős futballista még csak idén októberben igazolt kölcsönben a francia első osztályban szereplő Stade Rennes FC alakulatához, ám új együttesénél az őt érő október 29-i sérülés következtében mindössze két mérkőzésen kapott lehetőséget, ám e találkozókon is csak a rendkívül csekélynek számító 117 percnyi játékidő jutott neki.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a téli átigazolási időszakban mind a labdarúgó, mind pedig egyes Serie A-csapatok is elkezdtek puhatolózni a Ligue 1-ben vitézkedő csapattól való távozás érdekében. Rugani a hírek szerint több játéklehetőséget szeretett volna kapni, a megszerzésére vágyó együttesek pedig friss játékossal szerették volna megerősíteni játékoskeretüket, hogy új futballistákkal vághassanak neki a bajnokság további összecsapásainak, a minél jobb helyezés elérése érdekében.

Annak ellenére, hogy az ügyben sokáig a Parma, majd a Bologna gárdája tűnt befutónak, a legújabb hírek már arról szóltak, hogy a Cagliari együttese szerződteti a korábban az Azzurriban is lehetőséget kapó játékost, ami a szárdok hivatalos bejelentésével immár tanúbizonyságot is nyert.

A fekete-fehérek szűkszavú közleménye szerint Rugani egyszerű, júniusig tartó ingyenes kölcsönben csatlakozik az együtteshez az Öreg Hölgy alakulatától.

"Daniele Rugani a szezon hátralévő részében a Cagliari mezét fogja viselni. A védő, aki eddig a Rennes csapatát erősítette, kölcsönben kerül a szardíniai alakulathoz, ahol 2021. június 30-ig fog szerepelni."

A vörös-kékek Rugani eddigi pályafutásának áttekintése mellett ennél bővebben számoltak be a védő csatlakozásáról, megerősítve a Bianconeri által leírtakat.

"A Cagliari Calcio ezúton bejelenti, hogy kölcsönvette Daniele Rugani játékjogát a Juventus együttesétől. A futballista a 2020/21-es idény végéig csatlakozik a csapathoz.

A vékony testalkattal rendelkező középhátvéd, kinek legfőbb erőssége a helyzetek kivárása, valamint a játék magas fokú olvasásának képessége, emellett jól ismeri fel a különböző szituációkat, fentebb említett jellemvonásai által egyértelműen megkülönböztethető a mezőny többi labdarúgójától.

A labdarúgó erősnek számít a levegőben, szögletek és szabadrúgások esetén pedig kedvel fellépni a támadóharmadba, ahol sikerrel tudja kamatoztatni testfelépítéséből adódó erényeit, magasságát, valamint nagyszerű időzítőképességét. Rugani egy igazi modern védő, aki már sokszor bizonyította tehetségét, s magas szintű tapasztalatokat szerzett eddigi pályafutása során. Kétségtelenül az egyik legjobb olasz középhátvéd, s mostantól büszkén vallhatjuk, hogy a Rossoblù  mezét viseli.

Üdvözlünk Szardínián, Daniele!"