HIVATALOS: Rugani a Rennes-ben folytatja

rugani_offical.pngAz elmúlt napokban derült égből jövő villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a Juventus olasz védője, Daniele Rugani elhagyhatja a torinói alakulatot, s a francia Stade Rennes FC-ben folytatja pályafutását, egy éves kölcsön keretein belül, vásárlási opció nélkül. 

Az értesülést szinte órákon belül a leghitelesebb újságírók is megerősítették, a középhátvéd pedig a személyes feltételek terén való megegyezést, majd az ilyenkor szükséges, szombaton lezajló orvosi vizsgálatokat követően immár hivatalosan is csatlakozott a gall csapathoz, mely története során először, az idei szezonban megmutathatja magát a Bajnokok Ligájában is, ahol az E-csoport küzdelmeiben vehet részt a Sevilla, a Chelsea, továbbá az FK Krasnodar oldalán. 

A klub hivatalos közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"A Juventus és Daniele Rugani útjai különválnak. A védő, aki a 2015/16-os szezon óta tartozott a Juventushoz, a jövő évben kölcsönben fog játszani a Rennes csapatában. 

Így a Daniele és az Öreg Hölgy közötti, győzelmekből, fejlődésből, és kölcsönös elégedettségből álló történet véget ér. Rugani a klubnál töltött időszaka alatt öt Scudettot, három olasz kupát, illetve két olasz szuperkupát nyert. 

Az együtt töltött idő alatt sosem hiányzott az elkötelezettség, valamint a komolyság, mindemellett a játékos megmutatta a mez iránti szeretetét is. 

Ezzel egy hosszú út ér véget. Rugani először a 2012/13-as szezonban szerepelt a Juventusban, amikor a Primavera együttesben játszott. Most pedig egy csillogó trófeaszekrénnyel, és megannyi emlékkel távozik. 

És mikor ez az út megszakad, nincs más teendőnk, mint köszönetet mondani Danielének ezekért az emlékekért és a hozzájárulásért. 

Minden jót kívánunk, Daniele!"

A hétszeres olasz válogatott Rugani 2015-ben, az akkor újoncként remek Serie A-szereplést bemutató Empoli csapatától érkezett a Juventushoz, ahol minden sorozatot figyelembe véve összesen 101 mérkőzésen léphetett pályára, melyeket 7 gólt szerzett és 1 gólpasszt jegyezhetett fel. A belé vetett kezdeti bizalom ellenére azonban nem tudta stabillá tenni helyét a kezdőcsapatban, így egyre inkább perememberré vált a keretben.