Kuluševski: "Rendkívül motivált vagyok"

dejan-kulusevski.jpgA Juventus fiatal svéd reménysége, Dejan Kuluševski egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy rendkívül motivált az Öreg Hölgy szezonjának további részét illetően, s elmondása szerint ég benne a bizonyítási vágy, hiszen az elkövetkezendő hónapokban a Serie A, a Coppa Italia, illetve a Bajnokok Ligája összecsapásain is meg szeretné mutatni valós értékét, ráadásul a klubcsapatok mérkőzéseinek végeztével a 2021-es Európa-bajnokságon is jó teljesítményt szeretne nyújtani.

Az Andrea Pirlo által az utóbbi időszakban támadóként alkalmazott, mindössze húsz esztendős futballista, kinek játékjogát 2020 telén vásárolta meg a Bianconeri, elmondása szerint jelen pillanatban minden tekintetben a Zebrák együttesére koncentrál, azonban kijelentette, hogy sokat gondol a svéd válogatott nyári találkozóira is, mivel ezeken a mérkőzéseken egy egész nemzetet tehetne büszkévé produkciójával.

"Nagyon fontos számomra, hogy az nemrég megkezdett utamon haladjak tovább, azonban tisztában vagyok vele, hogy ehhez még keményebben kell dolgoznom, és még jobb formába kell lendülnöm, mivel még csak most kezdődik a szezon legnehezebb része" – kezdte mondanivalóját a Sportblade nevezetű svéd lapnak. 

"Az a legfőbb célkitűzésem, hogy a következő hónapokban a tőlem telhető legjobb módon teljesítsek, mivel csak ennek révén nyújthatom a legjobbat az Európa-bajnokságon, s csak ezen tényező meglétekor segíthetek a Juventusnak. Rendkívül motivált vagyok, s hiszem, hogy elérhetem ezt. 

Tisztában vagyunk vele, hogy az idény eddigi részében már számos hullámvölgyön mentünk keresztül, azonban ez így van rendjén a futballban. Néha kiválóan teljesítesz, s vannak alkalmak, mikor folyamatosan nehézségekbe ütközöl, azonban ez nem gátol meg abban, hogy továbbra is keményen dolgozzak, s hogy igyekezzek a lehető legnyugodtabb vérmérséklettel, nyomás nélkül tevékenykedni és futballozni."

A tavalyi évben a Parma alakulatánál szereplő, majd az idény legjobb fiatal Serie A-játékosának megválasztott labdarúgóról sokan úgy tartják, hogy új pozíciójában kulcsszerepet tölthet be az Öreg Hölgynél, s egyesek szerint jó esélye van arra is, hogy a nyári kontinenstornán újabb szintlépésen menjen keresztül, akár az AC Milan legendájának, Zlatan Ibrahimović-nak oldalán, aki még egy alkalommal magára öltheti a címeres mezt.

"Nagyon sokat gondolkodom az Európa-bajnokságon, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy ezen a tornán szerepelhetek. Készen állok Svédország képviseletére, azonban tisztában vagyok azzal is, hogy júniusra igen fáradt leszek a hátam mögött lévő szezon következtében, ám nyilvánvalóan ezt minden más futballista is hasonlóan érzi majd.

Úgy vélem, hogy a válogatottunk jó kerettel rendelkezik, és mindannyian alig várjuk, hogy az erőnket Európa előtt is megmutathassuk. Minden tekintetben készen állunk, s magamról is pontosan ezt gondolom" – összegzett Kuluševski.