Felipe Melo: "Chiellininek nincsenek erkölcsei"

chiello_melo.jpgA Juventus egykori középpályása, a brazil Felipe Melo egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy az Öreg Hölgy jelenlegi futballistáinak félniük kellene Giorgio Chiellinitől, valamint a Bianconeri csapatkapitányának szerinte mérgező személyiségétől, továbbá kijelentette, hogy többé nem ajánlana fel vacsorát a védőnek.

A labdarúgó, aki minden sorozatot figyelembe véve összesen 78 mérkőzésen szolgálta az olasz rekordbajnokot, mint ismert, már korábban is éles szavakkal reagált az olasz futballista könyvében megjelenő állítására, mely szerint Mario Balotelli, valamint Felipe Melo visszahúzták a csapat teljesítményét, majd kijelentette, hogy a most harminchét esztendős brazil játékos volt a legrosszabb csapattársa, akivel csak együtt játszott.

Melo akkor arról beszélt, hogy Chiellini pusztán csalódott a karrierje során őt ért vereségek miatt, s gyávának nevezte a 2005 óta a torinóiak kötelékében lévő játékost, most pedig ezen mondanivalóját további részletekkel igyekezett alátámasztani.

"Chiellini egyértelműen a Juventus szimbóluma, ám sajnálatos módon állandóan sérülésekkel küzd, így nem találja meg a folytonosságot, s nem vehet részt a csapata mérkőzésein" – mondta a La Gazzetta dello Sport újságírójának.

"A futball világában az öltözőben történtek a csapat köreiben is maradnak, s nem szivárognak ki a külvilágba. Chiellini minden egyes csapattársának tartania kell tőle, úgy a válogatottban, mint a Juventusnál. Erősen ajánlom nekik, hogy tartsák nyitva a szemüket.

Ha negatív jelzőkkel volt képes illetni azt, aki a hazája válogatottjában futballozott együtt vele, meg fogja tenni bárki mással, aki mellette szerepel, akár már holnap is.

Brazíliában az ember magatartását az erkölcs megnyilvánulásnak tartjuk. Ha Chiellini nem rendelkezik ezzel, akkor az legyen az ő problémája. Bennem megvan a kellő erkölcsösség, így nem is fogok róla semmi rosszat mondani.

Éppen ellenkezőleg, szurkolok, hogy sikeres legyen. Remélem, hogy a magasba emelhet egy olyan nemzetközi trófeát, melynek megnyerése eddig nem adatott meg neki. Nem engedhetem meg magamnak, hogy negatív jelzőkkel illessek egy olyan embert, aki évekig velem dolgozott. Ez egyszerűen erkölcsi kérdés."

Mikor a jelenleg a Palmeiras alakulatában szereplő labdarúgót arról kérdezték, hogy mit tenne máshogy, ha megváltoztathatná a karrierje során elkövetett egyes tetteit, a játékos kijelentette, hogy véleménye szerint tanult a hibáiból.

"Minden olyan helyzet, mikor rosszul cselekedtem, hihetetlenül nagy tanulsággal szolgált nekem. Azonban annyi biztos, hogy Chiellininek nem ajánlanék fel ismételten egy vacsorát" – zárta szavait Felipe Melo.