Buffon és Kuluševski a mérkőzésről

img_20201220_074858.pngA tegnapi, Parma elleni összecsapás után a két csapat szakemberei, Andrea Pirlo és Fabio Liverani mellett a Bianconeri játékosai is megszólaltak az olasz sportsajtónak, kifejezve pozitív érzelmeiket és boldogságukat a magabiztos győzelem, illetve az eredmény miatt.

A Juventus veterán hálóőre, a 2001-ben éppen a Parmából Torinóba igazoló Gianluigi Buffon nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy a Juventus még nem nevezheti magát egyértelműen Andrea Pirlo csapatának, mivel ehhez hét-nyolc találkozón keresztül úgy kellene teljesítenie, mint tegnap este.

A kapus januárban fogja betölteni 43. életévét, ennek ellenére kapuja a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-találkozó után a Parma ellen is érintetlen maradt, ráadásul a meccs elején, még 0-0-ás állásnál egy fontos védéssel is segítette az Öreg Hölgyet.

"Ez egy olyan mérkőzés volt, melyet bármilyen körülmények között irányítanunk kellett, mivel a nagy csapatok elleni összecsapásokat megelőzően nem lehetünk könyörülettel a kisebbe együttesek iránt" – jelentette ki a DAZN újságírójának.

"Nem hiszem, hogy az eredmények teljes mértékben tükröznék a teljesítményünket, hiszen például a Lazio ellen kiváló meccset játszottunk, ám az utolsó percben gólt kaptunk, így nem tudtuk megszerezni a három pontot.

Próbálom tartani a formámat, és átadni valamit a többieknek. Csak így tudok focizni, egyáltalán nem vagyok zavarban. Amikor hat, hét, nyolc mérkőzésen tudunk így teljesíteni, jól futballozni, valamint nyerni, akkor már bátran kijelenthetjük majd, hogy Andrea Pirlo Juventusa vagyunk. Át kell még esnünk néhány hullámvölgyön, azonban a hullámhegyeink meglehetősen lenyűgözőek" – mosolygott a legendás hálóőr.

Buffonnak a meccs, illetve pályafutása kapcsán megemlítették a hihetetlen tényt, miszerint mikor jelenlegi csapattársa, Federico Chiesa 1997 októberében megszületett, ő éppen Parmában futballozott együtt a szélső édesapjával, Enrico Chiesával.

"Bármelyik alkalommal, mikor Parmába jövök, nem tagadhatom, elragadnak a nosztalgikus érzések. Tíz felejthetetlen évet töltöttem itt az életemből, és a parmai emberek mindig nagyon sokat fognak jelenteni számomra. Két fontos itteni személyt vesztettem el az elmúlt hónapokban, egy ifjúsági edzőmet, illetve az egykori olasztanáromat, akik rendkívül sokat segítettek abban, hogy ember válhasson belőlem" – összegzett keserédesen Buffon.

Az elmúlt szezont a Parma kötelékében töltő, valamint a tegnapi első találatot szerző Dejan Kuluševski az összecsapást követően rövid nyilatkozatot adott, melyben elmondta, hogy a későbbiekben a Manchester City belga középpályásának, Kevin De Bruynének szintjét kívánja elérni, valamint pár szóban beszélt helyzetéről is.

"Mikor lehetőséget kapsz, jól kell érezned magad. Nem játszhatsz mindig ugyanabban a szerepkörben, de ezen a módon jól megy a futball, és szeretek is ilyen szellemben pályára lépni.

Számomra új ez a felfogás, azonban arra törekszem, hogy minél jobban elsajátítsam, s jobban teljesítsek benne. A terveim szerint olyan jó akarok lenni, mint amilyen De Bruyne" – jelentette ki a svéd futballista.