Paratici: "Rövidesen tárgyalni fogunk Dybalával"

paratici_ketsegbe_esett.jpgA Juventus átigazolásokért felelős igazgatója, Fabio Paratici a tegnap esti, Atalanta elleni összecsapást megelőzően tartotta meg szokásos nyilatkozatát az itáliai sportsajtónak, a fő téma a mérkőzés mellett pedig természetesen az Öreg Hölgy argentin sztárja, Paulo Dybala, valamint a játékos hosszú ideje húzódó szerződéshosszabbítása volt, melynek kapcsán nemrég maga a futballista, majd Andrea Agnelli is megszólalt.

A szakember elsőként a bergamói csapat kapcsán nyilvánította ki véleményét, elárulva, hogy a rendkívül nagyra tartja őket, s tiszteli az utat, ahogy jelenlegi szintjükre eljutottak.

"Az Atalantával való szembenézés mindig nehéz, az elmúlt öt esztendő során pedig hihetetlen munkát végeztek, emiatt a teljes olasz futball büszke lehet a klubjukra, s mesterükre, Gian Piero Gasperinire is. A hazai színtér mellett a Bajnokok Ligájában is méltó módon képviselték az olasz labdarúgást, mely hálával tölt el bennünket" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére.

Bár a Bianconeri tegnap ismét döntetlent játszott aktuális ellenfelével, a Barcelona és a Genoa ellen már magabiztos játékkal diadalmaskodott, mely akár egy út kezdetét is jelentheti az együttes számára.

"Már az edzőváltás pillanatában tudtuk, hogy nehéz szezon áll előttünk, és ennek révén szükség lesz néhány találkozóra, mire megtaláljuk önmagunkat. Mindazonáltal teljes mértékben számításba vettük ezt a lehetőséget is."

A Zebrák szurkolóit, valamint a médiát az utóbbi hónapokban a csapat formája mellett elsősorban az alakulat argentin tízesének helyzete foglalkoztatja, mivel La Joya még mindig nem hosszabbította meg szerződését, mely sok kételyt vet föl torinói jövőjével kapcsolatban.

"Az elnök úr egyértelműen kifejtette a klub jelenlegi helyzetről alkotott álláspontját. Remek kapcsolatban állunk Paulóval, s komoly összeget adtunk ki érte, mikor öt évvel ezelőtt, még nagyon fiatalon szerződtettük őt a Palermo együttesétől, a befektetésbe vetett bizalmunkat pedig a tízes mez odaítélésével erősítettük meg.

Mindannyian szeretjük őt, mivel rendkívül kedves srác, aki akkor is képes pályára lépni, ha nincs ereje teljében, s mindig készen áll arra, hogy a csapat segítségére siessen. Rövidesen találkozunk vele és az ügynökével. A velük folytatandó tárgyalások már korábban is tervben voltak, de a koronavírus-helyzet miatt még nem állt módunkban tető alá hozni ezeket."

A tavaly az egyik legjobb olasz együttesnek számító Atalanta idén számos problémával kényszerül megküzdeni, melyek közül a legjelentősebb a nemrég az edző Gian Piero Gasperini, valamint a csapatkapitány Alejandro Gómez között kirobbant feszültség, mely az argentin távozását eredményezheti, új állomáshelyeként pedig többek között a Juventust is szóba hozták vele kapcsolatban.

"Nem, határozottan nem kívánjuk leigazolni őt. Papu Gómez kiváló futballista, azonban nálunk is találhatóak ilyen képességű játékosok, akikkel mi tökéletesen meg vagyunk elégedve" – zárta szavait Paratici.