Dybala és Ronaldo a meccs után

dybala_genoa.jpgA Juventus 3-1-es idegenbeli győzelmet aratott a Genoa együttesével szemben a Serie A tizenegyedik játéknapjának tegnap esti összecsapásán, melyet követően a csapatok trénerei mellett az nap főszereplői, azaz a játékosok is nyilatkoztak a sajtónak.

Az Öreg Hölgy két kulcsfigurája a két gólt szerző Cristiano Ronaldo, valamint az idei első bajnoki találatát jegyző Paulo Dybala voltak, akik mindketten nagy örömmel beszéltek a csapat, illetve saját eredményeik miatt, kiemelve, hogy a Bianconeri erőt meríthet a múltból, és bizakodással tekinthet a jövőbe is.

A La Joya becenévre hallgató argentin tízes nyilatkozatában kiemelte, hogy sosem merült föl benne a távozás gondolata, valamint leszögezte, hogy a követeléseiről szőtt pletykákat azért találták ki, hogy egy nehezebb időszakában ellene hangolják a közvéleményt.

"Úgy gondolom, hogy a gólok különösen sokat jelentenek nekünk, támadóknak, mivel magabiztosságot adnak, nekem pedig hatalmas szükségem volt erre a találatra" – jelentette ki a Sky Sport Italiának.

"Sok, korábbi mérkőzésen nem éreztem elég nyugodtnak magam akkor, mikor el kellett lőnöm a labdát, vagy akár mikor vezetnem kellett a játékszert. Nem voltam önmagam, ezt pedig minden meccsen egyre jobban éreztem.

Nagyon hiányzott ez a gól, és remélem, hogy ez végre kellő önbizalmat adhat ahhoz, hogy az előttünk álló találkozókon is hasonlóan tudjak teljesíteni.

Tavaly hihetetlen szezonom volt, a jelenlegi pedig pontosan az ellentéte ennek. Minden változásra figyeltem, ezer dolog járt a fejemben, de talán tényleg a nyugodtságommal volt a legnagyobb probléma. Lehet, hogy nem játszottam kiválóan ma este, de ez a meccs sokat segíthet."

Dybala a gólját követően szinte azonnal megölelte mesterét, Andrea Pirlót, kinek kapcsán korábban felmerült, hogy a futballista nem érti elképzeléseit.

"Remek kapcsolatban állok a mesterrel. Rendkívül sokat beszélünk egymással, ez pedig azért különös, mert ő az a típus, aki általában keveset beszél, ezért is különleges számomra, hogy megvan közöttünk a személyes kommunikáció."

Az argentin labdarúgó körül az utóbbi hetekben szinte állandóak voltak a találgatások, melyek főleg sokat emlegetett szerződéshosszabbításáról szóltak, hiszen a hírek szerint a futballista 15 millió eurós fizetést követel magának, melyet a klub nem hajlandó megadni neki.

"Sok dolog, melyet a szerződéshosszabbításról írtak, egyszerűen nem igaz. Az ügynököm sokáig Torinóban tartózkodott, azonban sosem hívták föl.

Nagyon rosszul esik, mikor a pénzügyi követeléseimről szóló pletykákat olvasom. Jobb lenne, ha közölni lehetne az igazságot, mert a jelenlegi szituációban, mikor a helyzetben részt vevő egyének állandó beszédtémát képeznek, szembeállítják velem a klub rajongóit, még úgy is, hogy tisztában vannak a Juventus iránt érzett hatalmas szeretetemmel.

Az utóbbi időben nagyon kevés interjút adtam, amikor pedig mégis nyilatkozom, megpróbálom a lehető leglogikusabb dolgokat közölni a sajtóval."

Az olasz lap újságírója ezen a ponton nyíltan megkérdezte Dybalát, hogy van-e még jövője az Öreg Hölgynél, melyre azonban a tízes nem tudott egyértelmű választ adni.

"Szeretem a Juventust. Mindig is azt hangoztattam, hogy a csapatnál szeretnék maradni. Jó kapcsolatban állok a szurkolókkal, és azért találták ki ezeket a pletykákat, hogy ellenem fordítsák őket. Nagyon hű vagyok ehhez a klubhoz, az emberek pedig tisztában vannak ezzel" – szögezte le.

Az ötszörös aranylabdás portugál világsztár, Cristiano Ronaldo, aki tegnap a 100. mérkőzését játszotta zebracsíkos mezben, s minden sorozatot figyelembe véve 79. gólját lőtte, elmondta, hogy a Barcelona elleni szerdai meccs nagyban növelte az együttes önbizalmát, erre pedig a továbbiakban is lehet építeni.

"A cél mindig a győzelem. Nehéz összecsapás volt, az egyéni rekordok pedig természetesen kellemes hatással bírnak, de mindig a csapat sikere az elsődleges" – kezdte nyilatkozatát a Sky Sport Italia kérdésére felelve.

"A barcelonai győzelem rendkívül fontos volt, mert egy ilyen csapatot legyőzni a saját stadionjukban növeli az önbizalmat és a hitet. Ma este ennek eredményét láthattuk.

A Bajnokok Ligájában mindig nehéz nyerni, és egy-egy ilyen találkozót követően át kell állnunk a Serie A által támasztott követelményekre és hozzáállásra, de a mester közölte velünk, hogy változtatnunk kell, ezt pedig véghez is vittük.

A Juve célja minden évben az, hogy elhódítsa a Scudettót és a Bajnokok Ligája trófeáját. Csak egyetlen csapat diadalmaskodhat a sorozatok végén, nekünk pedig hinni kell az álmunkban, és abban, hogy megnyerhetünk egy fontos serleget."