Beharangozó – a Genoa elleni meccs

loghi_400x400_0012_genoa.pngTöbb nagyon fontos dolog is történt hét közben a Juventus háza táján. Először is a Pirlo-éra alatt először sikerült három mérkőzésen egymás után győzelmet aratni, és ami még pozitívabb, a Binaconeri idegenben érte el azt az FC Barcelona csapata ellen. A sorozat következő eleme az ellen a Genoa ellen lehet meg, ami jelenleg kiesőhelyen áll, és mindössze egy győzelmet tud felmutatni ebben a bajnoki kiírásban. A helyszín a genovai Stadio Luigi Ferraris lesz, a kezdési időpont ma este 18:00 óra. A mérkőzést Marco Di Bello fogja irányítani, és a DIGI SPORT 1 csatornán követhető figyelemmel.

A spori Brindisiben született 1981. július 17-én, az élvonalban pedig 2012-ben debütált, azóta 110 alkalommal nevezték ki vezetőbírónak, a Serie A-ban idén ez lesz a hatodik fellépése. A sárga lapokat 4,67-es átlagban osztja, kiállítást 32, tizenegyest 37 alkalommal ítélt. A hazaiaknak 8, a vendégeknek 10 mérkőzésen fújta a sípot, és természetesen a rekordbajnok áll jobban ezeken az összecsapásokon. Az Il Grifone a nyolc alkalomból két siker mellett hat vereséget tud felmutatni, míg a Zebrák mérlege 7 siker, 2 döntetlen és 1 vereség, az az egy viszont éppen a mai ellenfél pályáján esett meg a 2018/19-es bajnokság tavaszi felvonásában. Ezt a párosítást negyedik alkalommal kapta meg, és a fent említett eset mellett, két Torinóban kivívott 1:0-ás Bianconeri sikert jegyezhettünk fel. Egy Palermo elleni 4:1-es sikert leszámítva, a piemontiak nem szoktak Di Bello irányítása mellett gólzáporos találkozókat vívni, ugyanez a Genoa részéről is elmondható.

A Rossoblu értéke pontosan a hetede a látogatóénak, legértékesebb játékosuk tulajdonképpen a Juve tulajdonában lévő Luca Pellegrini, akinek a becsült értéke 13,5 millió euró. A tabellán a kiesést jelentő 18. helyet foglalják el, 1 győzelem mellett, 3 döntetlen és 6 vereség a mérlegük, 9-19-es gólkülönbséggel. A bajnokságot hazai pályán egy magabiztos 4:1 arányú, Crotone elleni győzelemmel kezdték, de azóta az otthon melegében csak hideg zuhany, azaz vereség jutott nekik, összességében a legutóbbi öt fordulóban csupán egy döntetlenre futotta az erejükből, a legutóbbi alkalommal a Fiorentina ellen értek el 1:1-es eredményt.

A párosítás történetében a 107., Genoában az 54. randevú következik. Míg összességében magasan Pirlo legénysége vezeti a statisztikákat 64 diadal mellett, az Il Vecchio Balordo pedig csak 21-21 alkalommal volt képes pontszerzése, addig a Ferraris gyepén teljesen kiegyenlített a csata, hiszen piros-kék szempontból 19-11-23 a mérleg. A legtöbb gólt Felice Borel szerezte, szám szerint 11-et. A legfölényesebb Juventus győzelem még 1960-ban született, amikor 2:6 arányban sikerült legázolni a házigazdát, de a közelmúlt is tartogat egy jelentős különbségű diadalt, hiszen 2017 augusztusában a mérkőzés végén 2:4 állt az eredményjelzőn. A vendég együttes góljait Juan Cuadrado és a mesterhármast elérő  Paulo Dybala szerezték, míg tavaly ebből a stadionból egy 3:1-es siker birtokában távozott az Öreg Hölgy, Dybala mellett  a csapat ötszörös aranylabdása, illetve a brazil Douglas Costa vette be a kaput. A hazai alakulat eddig kilenc alkalommal hódította el a bajnokságot, valamint egy olasz kupát nyert.

A mercato ideje alatt tengernyi transzfert hajtottak végre, a teljesség igénye nélkül nézzük meg a legfontosabb, és legérdekesebb igazolásokat.  Francesco Cassatát  a Sassuolo csapatától kölcsön után végleg vásárolták meg, 7 millió euróért, míg azonnali vásárlás keretében érkezett a rostovi Eldor Shomurodov 7,5 millió euró fejében. A Zebrák három játékosa is kölcsön érkezett, Mattia Perin, Luca Pellegrini és Marko Pjaca, ezen felül ingyen igazolhatóként szerezték meg Mattia Destrot a Bologna, továbbá Milan Badeljt a Lazio csapatából.  Jól csengő név az idei keretükből még Davide Zappacosta, Mattia Bani és Gianluca Scamacca is. Ellentétes utat járt be Christian Kouamé, aki a Fiorentina gárdáját erősíti a jövőben, s 11 millió eurót kasszíroztak érte, Gianluca Lapadula pedig 4 millióért a Beneventóhoz távozott. Az Internazionale saját nevelésének számító Andrea Pinamontiért a milánói kék-feketék visszavásárlási tranzakcióként 8 millió eurót utaltak. Ismerős arc lehet még Stefano Sturaro, aki szintén megfordult Torinóban.

A két csapat szakmai stábja a következő játékosokat kell, hogy hiányolja a mai összecsapáson: genovai oldalon sérülés miatt Federico Marchetti, Cristián Zapata, Domenico Criscito, Davide Biraschi, Davide Zappacosta, Filippo Melegoni, Francesco Cassata, Vittorio Parigini és Milan Badelj fog hiányozni, a túloldalon Carlo Pinsoglio piros lap, Giorgio Chiellini és Merih Demiral pedig sérülés miatt mulasztja az összecsapást. Álvaro Morata eltiltását ezzel szemben enyhítette a szövetség, így a gólerős támadó a társakkal együtt útnak indult, és részt vehet a mérkőzésen.

Múlt héten Marco Giampaolo készült a 15. fekete-fehérek elleni megmérettetésre, ezen a héten Rolando Maran igyekszik ugyanerre. Apró szépséghiba, hogy kollégájával ellentétben ő még sohasem volt győztes hadvezére aktuális csapatának, hiszen pontot is egyetlenegy alkalommal tudott szerezni a jelenlegi rivális ellen. Ez az eset még 2015-ben, a Hellas Verona edzőjeként fordult elő vele, egy torinói 1:1 alkalmával. A 13 vereségből öt alkalommal is három, vagy annál több gólt kaptak csapatai, reményeink szerint ma is ilyesminek lehetünk szemtanúi. A tavalyi szezonban a Cagliari kispadján ülve nézhette végig csapata 4:0-ás vereségét, mikor Cristiano Ronaldo háromszor, míg Gonzalo Higuaín egyszer vette be a kaput. Az 57 éves mester Trentóban látta meg a napvilágot, edzői karrierje a Cittadella csapatánál indult. A legfelsőbb osztályban a jelenlegi a negyedik csapata, leghosszabban a Chievo csapatát szolgálta, legjobb eredménye egy 8. hely a Catania gárdájával, még 2013-ból. Ez lesz az élvonalban a 275. mérkőzése, az eddigieken csupán 77 alkalommal tudta győzelemre vezetni övéit. Jelenlegi szerződése 2022. június 30-ig érvényes, ha csapata nem szedi össze magát, biztosan jóval hamarabb felbontják a kontraktust. Kedvenc felállása a 4-3-1-2. Mindent egybevetve a gigász számára csak a magabiztos győzelem lehet elfogadható eredmény. 

A Sky Sport Italia szerint ez a kezdőcsapat fog kifutni a gyepre kora este:

 130537624_2764028810526458_9166436400767467484_n.png