Beharangozó – a Fiorentina elleni mérkőzés

fiorentina.pngA Juventus hazai pályán revansot vett Igor Tudor Lazióján a Coppa Italia elődöntőjének első felvonásában, azonban pihenésre kevés idő maradt, ugyanis ma este a Serie A 31. fordulójának záró összecsapásán a Fiorentina látogat el az Allianz Stadiumba. A rangadó játékvezetője a 40 éves Federico La Penna lesz, aki ebben a szezonban még nem vezetett mérkőzést a Juventusnak, ellenben az általa dirigált meccseken legalább három sárga lap mindig született. A Bianconeri szerelmesei számára jó hír, hogy a rangadót a Sport 1 tűzte műsorára 20:45-ös kezdéssel.

A 2023/24-es szezonban az előző ilyen párosítást a Juventus nyerte vendégként 1-0 arányban, Fabio Miretti első találatával. Ezen párharc eleddig 191 hivatalos összecsapást számol, melyeken a Juventus 91 alkalommal távozott győztesként. A legnagyobb arányú diadal még 1928. október 7.-én született Juventus – Fiorentina 11-0. Bár a 10. helyen álló lilák sincsenek sokkal jobb formában, mint a fekete-fehérek, egy ilyen arányú győzelem azért nincs most benne az összecsapásban, még ha az előzetes hírek szerint teltházas lesz is az Allianz Stadium.

Massimiliano Allegri a két szokásosnak mondható eltiltott mellett csupán Milik szolgálataira nem számíthat, így a szezon során oly kevés alkalommal, szinte teljes kerettel fogadhatja este a Fiorentinát. A várható kezdő pedig a már lassan szokásosnak mondható: Juventus (3-5-2): Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Chiesa, Vlahovic.

A mérkőzésre hangolódjunk még két audió-vizuális csemegével is! Az első egy edzésvideó, melyen a ma esti rangadóra készül a társaság:

A másik pedig egy kis nosztalgia, Del Piero klasszis megoldásai a Fiorentina ellenében: