Raiola: "Pogba manchesteri története véget ért"

aap-300x300.jpgAz elismert, valamint számos nagynevű futballistát képviselő sztárügynök, Mino Raiola egy friss nyilatkozatában érdekes kijelentést tett Paul Pogba kapcsán, akiről egyértelműen elmondta, hogy története véget ért a Manchester United csapatában, miután a felek nem tudtak megállapodni a francia játékos szerződéshosszabbításáról.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano információi szerint az itáliai szakember leszögezte, hogy a korábban a Juventusban is sikeresen futballozó, világbajnok középpályás nem fogja meghosszabbítani kontraktusát a Vörös Ördögök együttesével.

"Elmondhatom, hogy Paul Pogba története véget ért a Manchester United együttesénél" – árulta el többek között Matthijs de Ligtet és Gianluigi Donnarummát is képviselő a menedzser a Tuttosportnak adott interjújában.

"A mellébeszélés helyett jobb egyenesen kijelenteni, és nem vesztegetni az időt, hogy Paul boldogtalan a Vörös Ördögöknél, mivel már nem tud úgy teljesíteni, mint ahogy szeretne, és ahogy elvárják tőle.

Új csapatra, egy környezetváltásra van szüksége. A szerződése még él a következő tizennyolc hónapban, és csak 2022 nyarán jár le, viszont szerintem mindenkinek az lenne a legjobb megoldás, ha távozna a következő átigazolási időszakban.

Az Old Traffordon tudják, ha nem engedik el, azt kockáztatják, hogy végül ingyen fog távozni tőlük, mivel Paulnak nem célja meghosszabbítani a jelenlegi megállapodást. Ha valaki nem érti ezt meg, akkor semmit sem ért a fociból. Mindenesetre, nyugodtan hibáztassanak csak engem, ha Paul elmegy."

Raiola arról is beszélt, hogy a fekete-fehér csapatnak a télen le kellett volna igazolnia másik ismert ügyfelét, a svéd Zlatan Ibrahimović-ot, aki sokkal jobb vétel lett volna számukra, mint a végül idén nyáron érkező Álvaro Morara.

"A Juventusnak le kellett volna igazolnia Ibrahimović-ot, aki tökéletes támadópartner lenne Cristiano Ronaldo számára" – jelentette ki.

Romano értesülései szerint a klub és a játékos nem tudtak megegyezni a folytatásról, ez pedig azt eredményezheti, hogy Pogba jelenlegi szerződésének 2022-ben bekövetkező lejárta után ingyen távozhat az angol óriástól, a célpont pedig régóta óhajtott álma, a Real Madrid lehet, azonban ez jelentősen függhet a spanyol alakulat edzőjének, Zinédine Zidane-nak jövőjétől, mivel a szakember állása korántsem biztos együttesénél.

További lehetőséget képezhet az olasz rekordbajnok Juventus csapata is, melynek kapcsán Romano már korábban kijelentette, hogy véleménye szerint Pogba a koronavírus nélkül ma a Zebrák mezében játszana, azonban a torinóiak a gazdasági helyzet miatt végül nem tudták őt megvásárolni a nyáron.

Pogba 2012 és 2016 között futballozott a Bianconerinél, ezen idő alatt pedig 178 mérkőzés alatt 34 gólt szerzett és 40 gólpasszt osztott ki, valamint nyert négy olasz bajnoki címet, két olasz kupát, illetve két olasz szuperkupát is.

A teljes interjú előreláthatólag a holnapi nap folyamán fog megjelenni a torinói újság friss számában.