Moggi: "Ez egy tökéletlen Juve"

moggi_luciano.jpgA Juventus korábbi legendás sportigazgatója, Luciano Moggi szerint egykori alkalmazójának nagy gondokkal kell szembenéznie a jelen helyzetben, és sok, megoldásra váró kérdés van a csapat háza táján, melyek akár a mostanában tapasztalt rendkívül hullámzó formát is előidézhették.

A szakember véleménye szerint a problémák egyik forrása az, hogy a Bianconerinek Andrea Pirlo irányítása alatt mindeddig nem sikerült megtalálnia saját identitását, ennek következtében pedig nem meglepetés, hogy az utóbbi években a hazai mezőnyt fölényesen domináló együttes jelenleg a tabella ötödik helyén áll, kilenc mérkőzés után.

Moggi minden hátráltató tényező ellenére úgy véli, hogy a kisebb alakulatok elleni összecsapásokat muszáj megnyernie a Juventusnak, s a csapat nem függhet egyetlen játékostól, mint például Cristiano Ronaldótól vagy Álvaro Moratától.

"Ez a Juve jelenleg tökéletlen. Ronaldo természetesen minden csapat számára meghatározó lenne, de ha egy Benevento és egy Crotone szintű együttes legyőzése gondot okoz nélküle, akkor a problémák mélyebben húzódnak" – jelentette ki a Calciomercato újságírójának.

Mindemellett az Öreg Hölgynél korábban jelentős befolyással bíró, s a klub egyik legsikeresebb korszakában is oroszlánrészt vállaló egykori vezérigazgató nem kívánta kifejteni, hogy véleménye szerint Paulo Dybala, vagy Álvaro Morata hasznosabb-e a támadósorban, mivel szerinte ezt nem az ő dolga meghatározni.

"Két különböző stílusú játékosról beszélünk, de a jellemzőik egyformán hasznosak és lehetnek a csapat számára. Nincs rivalizálás közöttük, viszont a szezon során mindketten fontosak lesznek, még akkor is, ha Pirlo együttese továbbra is keresi a taktikában is megmutatkozó identitását.

A Juventus egyik nagy problémája, hogy nem tud olyan nagyszerű csapatként megjelenni a pályán, amely az utolsó tizenhat méteren állandó nyomás alá helyezi az ellenfeleket.

Morata talán abból a szempontból hasznosabb lehet, hogy ő már a negyven méterről elvégzett mozdulataival is veszélyt jelenthet a kapura, mivel szétoszlatja a védelmet, amellyel tiszta gólszerzési lehetőséget teremthet" – összegzett.

A Zebrákra a további mérkőzéseken is nagy feladatok várnak, hiszen szerdán előbb a Dinamo Kijevet fogadják a Bajnokok Ligájában, majd szombaton városi rangadót játszanak a Torino alakulatával, mely utóbbi találkozón biztosan nem léphet pályára a Moggi által is méltatott Morata, aki a Benevento ellen az utolsó percben a kiállítás sorsára jutott reklamálás következtében.