Boniek: "A Juve még mindig legyőzhető"

boniek_juve.jpgA korábban a Juventusban és az AS Romában is megforduló egykori lengyel futballista, Zbigniew Boniek úgy véli, hogy a nyáron érkezett erősítések ellenére az Öreg Hölgy továbbra is legyőzhető csapat maradt a Serie A-ban, és az együttesek erősorrendjét tekintve szorosan mögötte jár az Inter, a Napoli, valamint a Roma is, míg az AC Milan számára a negyedik hely szezon végi elérése jelentené a sikert. 

Bár a milánói vörös-feketék jelenleg a tabella élén állnak, s március óta mindössze egy tétmérkőzést veszítettek el a Lille elleni 0-3-as kiütés alkalmával, a korábban csatárként és középpályásként is játszó Boniek szerint ez a jó forma nem lesz tartós, a Milan pedig hanyatlásba kezd idővel. 

"A Milan számára a negyedik hely elérése lenne az igazi siker" –mondta a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke a Libero című újságnak. 

"A keret minőségét és mélységét tekintve továbbra is előnyösebb helyzetben lévőnek gondolom a Juvét, az Intert, a Napolit, valamint a Romát, mint a Milant. Ennek ellenére nem okoz különösebb meglepetést, hogy most ők vezetik a bajnokságot, mivel Stefano Pioli nagy elismerést érdemel azért, hogy a taktikai megközelítései révén a lehető legtöbbet kihozza ezekből a játékosokból."

A nyáron új edző, a szakemberi tapasztalattal mindaddig egyáltalán nem rendelkező Andrea Pirlo érkezett Torinóba, a fekete-fehér színekben 132 meccsen 31 gólt szerző és 4 asszisztot kiosztó Boniek szerint pedig egyértelműen idő kell az Öreg Hölgy új projektjéhez. 

"A Bianconeri továbbra is egy legyőzhető csapat. Azonban csak egy kis időre van szükségük ahhoz, hogy elsajátítsák Andrea Pirlo elképzeléseit, és begyakorolják a megfelelő mozdulatsorokat.

Antonio Conténak és az Internek meg kell oldania Christian Eriksen kérdését, hiszen ő egy meglehetősen atipikus játékos. Technikailag kiemelkedő, ugyanakkor rendkívül következetlen is. 

Mindenesetre továbbra is úgy hiszem, hogy az Inter az egyetlen csapat, amely meggátolhatja a Juvét a következő Scudetto megszerzésében. Az igazi minőség hosszabb távon mutatkozik meg" –jelentette ki a lengyel labdarúgó.