Di Livio: "Bernardeschi máshol bontakozhatna ki"

di_livio_angelo_bl-serleggel.jpgA Juventus és a Fiorentina egykori kiváló futballistája, Angelo Di Livio szerint a nemrég éppen boldogságáról nyilatkozó Federico Bernardeschinek el kellene hagynia a torinói csapatot, míg a Bianconeri új szerzeményének, Federico Chiesának tavaly kellett volna átigazolnia az olasz rekordbajnokhoz.

A Soldatino, azaz Kis katona becenévre hallgató középpályás arról is beszélt, hogy az Inter támadó középpályása, Christian Eriksen nem érdemli meg, hogy a milánói csapat kezdőjében szerepeljen, mivel nem illeszkedik Antonio Conte rendszerébe, és rosszul is teljesít. 

"A Juve mindig megszerzi a legjobb fiatal játékosokat, úgyhogy annak ellenére, hogy tudom, milyen kritikákat kapott a klubváltása miatt Federico Chiesa, az üzletnek létre kellett jönnie, valójában már egy évvel ezelőtt szükséges lett volna" –mondta Di Livio a TMW Radio munkatársainak. 

"Bernardeschi azonban küzd azért, hogy helyet szerezzen magának az együttesben, de ezt igencsak megnehezíti, hogy mindössze minden harmadik mérkőzésen jut szerephez. Választania kell, és úgy vélem, hogy a Juve elhagyása tenné lehetővé számára a teljes kibontakozást."

Az olasz labdarúgó valaha csapattársa volt az Inter vezetőedzőjének, Antonio Conténak, és véleménye egyezik a nerazzuri mesterével az idén télen igazolt dán karmesterrel kapcsolatban is. 

"Ha egy edző nem tesz a kezdőbe, az azt jelenti, hogy nem nyújtottál eleget az edzésen, vagyis nem győzted meg. Őszinte leszek, én sem küldeném a kezdettől fogva a pályára Eriksent, főleg annak tudatában, hogy Nicolò Barella és Arturo Vidal is a csapatban van. 

Eriksennel az a baj, hogy nagyon lomhának, lustának tűnik, valamint a játéka is egyhangú. Sosem jelent különbséget, és a mérkőzés tempóján sem változtatott, egyetlen alkalommal sem.

Barella ellenben kivételes játékos, Vidal pedig egy harcos, így nem kétséges, hogy ha hármójuk közül valamelyiküket ki kéne tenni a csapatból, akkor kire szavaznék. Az Inter igazi problémája az, hogy nincs valós alternatívájuk Romelu Lukaku helyére. Ő a legjobb csatáruk, és ha nincs egy játékosuk sem, aki bírna az ő tulajdonságaival, akkor a csapat támadójátékán kellene változtatni" –összegzett Di Livio.