Lazio-Juve – Az edzők értékelése

img_20201108_163847.pngA Juventus 1-1-es döntetlent játszott a Lazio csapatával a Stadio Olimpicóban a ma 12:30-as kezdetű mérkőzésen, melyet követően a csapatok vezetőedzői megtették szokás szerinti nyilatkozataikat az olasz sportsajtó képviselőinek. A Bianconeri mestere, Andrea Pirlo szerint a bajnokság megnyeréséhez elengedhetetlen a legapróbb részletek figyelembe vétele, míg a Sasokat irányító Simone Inzaghi arról beszélt, hogy játékosai ismételtek fölülmúlták önmagukat a Juventusszal szemben. 

"Nagyszerű meccset játszottunk, egyszer sem találták el a kapunkat" –kezdte a Maestro a DAZN-nak nyilatkozva. 

"A bajnokságot csak akkor nyerhetjük meg, ha minden egyes részletre figyelünk. Az utolsó tíz másodpercben rosszul kezeltük a labdát, ennek révén pedig meg tudták szerezni az egyenlítő találatot. 

A legfontosabb, hogy a tudatod is jelen legyen a mérkőzéseken, így ha nem pozitív hozzáállással lépsz pályára, rossz teljesítményt fogsz nyújtani. Kár az eredményért, többet érdemeltünk volna.

Hiányzik a jó értelemben vett rosszindulat és a vágy ahhoz, hogy elérhessük ezeket az eredményeket. Nincsenek arra utaló jelek, hogy gólt fognak szerezni, de többet kell nyújtanunk."

Cristiano Ronaldo a 15. percben gólt szerzett, azonban a második félidőben bokaproblémák miatt el kellett hagynia a pályát, helyére pedig Paulo Dybala érkezett, aki szintén nincs 100%-os fizikai állapotban. 

"Ronaldo nem csak nekünk, hanem minden csapatnak kulcsjátékosa volt, ahol játszott, bokaproblémái voltak, ezért volt kénytelen előbb lejönni. 

Mindenki, aki ma pályára lépett, jól játszott, ám problémáink adódtak a labda megtartásával, illetve bizonyos típusú gondok kezelésével. 

Dybala nem érzi magát túl jól, de önként jelentkezett a játékra, mindenképp pályára szeretett volna lépni, de véleményem szerint ezeket a helyzeteket jobban is lehetne kezelni. 

Mindig azon dolgozunk, hogy fejlődjünk, minden egyes meccsre új ötletekkel állunk elő. Ma Federico Chiesa az utolsó pillanatban vált elérhetetlenné, Giorgio Chiellini már korábban megsérült, Alex Sandro és Matthijs de Ligt pedig továbbra is lábadoznak, de ezek nem szolgálhatnak kifogással" –jelentette ki végül az egykori középpályás. 

 img_20201108_163858.pngA Biancocelesti az egyik utolsó pillanatban tudott egalizálni, trénerük, Simone Inzaghi pedig büszke alakulatára az eredmény miatt, melyet úgy értek el, hogy sok kulcsemberüket nélkülözi kényszerültek a csapatnál fellépő koronavírus-fertőzések következtében. 

"Az utóbbi napokban hihetetlen meccseket játszottunk, a lehető legkevesebb játékossal, akik normális esetben hol az A, hol a B, hol pedig a C tervek részét képezik. Újra fölülmúltuk önmagunkat, így a gól utáni ünneplésünk még a szokásosnál is sokkal nagyobb volt.

Úgy gondolom, hogy a Lazio nagyszerű teljesítményt nyújtott, s megérdemelt legalább egy pontot. Egy hiba miatt kaptunk egy gólt, majd Ronaldo eltalálta a kapufát is, de rengeteg lehetőségünk volt, és irányítottuk a találkozót. Tudjuk, hogy a Juventus sok minőségi játékossal rendelkezik, de annak ellenére, hogy milyen állapotban voltunk, nagyszerűen játszottunk."

Az olasz tréner cseréi döntőnek bizonyultak, a gólt lövő Felipe Caicedo mellett pedig Jean-Daniel Akba Akpro is jól teljesített, megváltoztatva a játék képét, s a meccs kimenetelét. 

"Egy edző nagyon kielégítőnek találja, ha a padról beálló emberek jól futballoznak. Ne felejtsük el, hogy hiányoltuk Immobilét, Strakoshát és Lucas Leivát, akik mind kezdőjátékosok. 

Most tovább kell dolgoznunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a srácok rendkívül jó futballt mutattak be úgy, hogy az ismert tényezők mellett értek el ilyen eredményeket a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában. 

Ennek az együttesnek hatalmas szíve van. Hosszú évek óta dolgozunk együtt, és tudjuk, hogy a nehézségek a Lazio DNS-ében vannak, mindazonáltal boldogulunk ezekkel. A Brugge ellen 13 mezőnyjátékosunk volt, a Zenittel szemben 14, most pihenésre van szükségünk, és reménykednünk kell benne, hogy a jövőben lesz lehetőségünk forgatni a keretet, hogy egy kicsit élesebbek lehessünk."

Az edző beszélt támadóiról is, akik a csapat elsőszámú gólfelelőse, s a tavalyi aranycipős Ciro Immobile nélkül is megállták a helyüket. 

"Correa nagyszerűen játszott. Valószínűleg élesebb lehetett volna a befejezéseknél, de keményen dolgozott a mezőnyben, de mindig a megfelelő helyen volt, a helyzetnek megfelelően, mivel rendkívül intelligens játékos, aki nagyon jól olvassa a játékot. 

Caicedo szintén elképesztő, csodálatos ember, akit öt-hat hónap elteltével már mindenki imádott. Megkértem a klubot, hogy tartsuk meg őt, mivel ő az ideális játékos a támadósorba, a vezetőség pedig azonnal beleegyezett ebbe. 

Ma, és a Zenit ellen is kezdőként számoltam volna vele, de vállproblémákkal küzd, és nagyon szükséges lenne egy műtét ezzel kapcsolatban" –zárta szavait a rómaiak mestere.