Játékosok a mérkőzésről

img_20201108_181323.pngA meccset követően a Juventus csapatkapitányi karszalagját viselő Leonardo Bonucci, valamint a Lazio utolsó percben lőtt egyenlítő találatát szerző Felipe Caicedo álltak a Sky Sport Italia kamerái elé, hogy edzőikhez hasonlóan röviden értékeljék a találkozó eseményeit. 

A Bianconeri 19-ese mindenekelőtt elmondta, hogy sok véleménnyel ellentétben személy szeint nem hibáztatja Paulo Dybalát a kapott gólért, mivel a találatot megelőzően négy-öt Juventus-játékos is hibát követett el, és úgy véli, összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat. 

"93 percen és 45 másodpercen jól teljesítettünk. Szilárdak és agresszívek voltunk a védekezés során, a Lazio egy lehetőséget sem tudott teremteni, majd gólt kaptunk egy olyan helyzetben, melyet sokkal jobban kezelhettünk volna. 

Fetétlenül javulnunk kell ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy egyre többet adjunk a mérkőzések során. 

Vannak olyan pillanatok, amikor kockáztatnod kell a játék során, azonban olyanok is akadnak, mikor egyszerűen ki kell rúgnod a labdát a stadionból."

A csereként beálló Dybalát a lefújás után szinte azonnal elárasztották a kritikák a közösségi médiában, ennek ellenére a védő nem gondolja, hogy a csapat argentin tízese tehet a pontveszteségről. 

"Ez az eredmény nem azok hibája, akik csereként álltak be, hiszen Paulo Dybala és Federico Bernardeschi azt tették, ami a feladatuk volt. Elveszítettük a labdát, ezt követően pedig négyen-öten is hibáztunk. 

Semmi sem utalt arra, hogy közel állnak a gólszerzéshez, de ha nem összpontosítasz 100%-ban, akkor fennáll ez a kockázat. Ennek tanulságként kell szolgálnia."

Felipe Caicedo azonban közvetlenül éppen Bonucci hibájából tudta ellőni a labdát, az olasz játékos ennek ellenére védte magát, továbbra sem nevezve meg egyértelmű felelőst. 

"Mégis hogyan kellett volna védekeznem? Egész egyszerűen jól tudott lefordulni. A labda és a játékos közé kerültem, ahogy azt tanították, jól fordult meg a jobb lába segítségével. Biztosan tehettem volna többet is, de el kell ismerni az ellenfél érdemeit."

Az ecuadori támadónak a lefújás után nem voltak szavai, hiszen rendkívüli érzelmi töltetet jelentett az utolsó percben szerzett gól, mellyel csapat otthon tarthatta az egy pontot. 

"Nem tudom, a gól mindenkié, Correra juttatta el hozzám a labdát, ezért megérdemli az elismerést" –mondta mosolyogva. 

"Előretörtünk, meggyőződésünk volt, hogy még történhet valami. Őszintén szólva, szóhoz sem jutok. Két labdáról is lemaradtam, mielőtt betaláltam volna. A mezőny nem volt nagy, de ez a csapat sosem adja fel, és biztosak voltunk benne, hogy még történni fog valami más is. A Juve szinte nem is játszott az utolsó 20 percben."

Mint ahogy azt Simone Inzaghi is kiemelte, a Biancocelesti Ciro Immobile, Lucas Leiva, valamint Thomas Strakosha nélkül volt kénytelen pályára lépni, akik mind pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. 

"Remek a kapcsolatom Ciróval, ő mindig közel állt hozzám és a csapathoz. Ma hiányolnunk kellett őket, de azt hiszem, hogy néhány nap múlva már ismételten velünk lesznek. Ciro egy klublegenda, minden egyes szava és üzenete ösztönöz engem. 

A ma mutatott koncentrációval elérhetünk a szezon végére, fel kell ébrednünk, és elérni azt, amit tavaly. Egyszerre csak egy meccsre fogunk összpontosítani, és meglátjuk, hogyan fog menni" –mondta végül a csatár.