Morata: "Fontosnak érzem magam a Juventusnál"

morat.pngÁlvaro Morata kiemelkedő teljesítményt nyújt a Juventusba történő visszatérése óta. A tegnapi Ferencváros elleni, 4-1 arányú győzelmet hozó mérkőzésen duplázni tudott a spanyol játékos, aki a találkozó lefújását követően a Sky Sport Italiának adott nyilatkozatában kifejtette, hogyan sikerült visszanyernie a formáját.

"Ahogy a visszatérésemkor is mondtam, sokkal teljesebb játékosnak és érettebb embernek érzem magam most, miután már átéltem jó és nehéz időszakokat is a karrierem során. Az egész egy tapasztalatszerzési folyamat volt.

Ami a játékomban motivál, ugyanaz, amire minden embernek szüksége van az életben, fontosnak és kedveltnek éreznie magát. Úgy gondolom mindenem megvan a Juventusnál, amire szükségem van. Továbbra is van lehetőségem jobbá válni és hiszek benne, hogy folytatni fogjuk a fejlődésünket együtt, egy csapatként, és messzire jutunk." 

Morata ismét együtt játszhat Cristiano Ronaldóval, aki mellett még fiatalként dolgozhatott a Real Madridnál.

"Szerintem nem kell elmondanom mi az, amit Ronaldo képvisel a futballban és amit a csapatnak nyújt. Ő egy csodálatos csapattag, mindenkivel jól kijön és segít minden társának, ő a legfontosabb játékosunk. Mindnyájan reméljük, hogy folytatja a góllövést és eljuttat minket arra a szintre, amelyet elképzelt a fejében." 

A Zebrák sportigazgatója, Fabio Paratici szerint végül azért döntöttek Morata leigazolása mellett, mert mind Ronaldo, mind Paulo Dybala mellett tud játszani. 

"Tudom, hogy mindkettejüknek megvannak a saját tulajdonságaik és meg kell próbálnom kihoznom belőlük a legjobbat azzal, hogy jól helyezkedem a gólszerzéshez vagy egy gólpasszhoz. Maximálisan a csapat rendelkezésére állok és nem bánom, ha a mozgásommal alkalmazkodnom kell a jellegzetességeikhez" –zárta mondandóját a Juventus 9-ese, aki tegnapi teljesítményével az idei szezonban már 6 gólnál tart, mindössze 7 mérkőzés elteltével.