Számos olasz klub figyeli Ferguson játékát

frguson.jpgAz ismert, az utóbbi időben pedig meglepően hiteles információkat szállító olasz újságíró, Nicolò Schira a napokban arról értekezett, hogy a Juventus nagy erőkkel dolgozik Kenan Yıldız szerződésének meghosszabbításán. A tizennyolc esztendős török reménység jelenlegi kontraktusa 2027 nyaráig szól, a hírek szerint pedig a klub 2029-ig toldaná meg ezt, miközben a játékos fizetése 1,2 millió euróra emelkedne a jelenlegi, elhanyagolható 300 ezer euró helyett. 

Schira arról írt, hogy az Öreg Hölgy januárban több angol klub ajánlatát is visszautasította Yıldızzel kapcsolatban, akiért egyébként a Borussia Dortmund is bejelentkezett, ám az olaszok nekik sem akarták eladni a támadót, akire a jövő alappilléreként tekintenek. A szakembert ezt követően arról is beszámolt, hogy a Juve és az Atalanta vasárnap esti összecsapásán a Manchester United megfigyelői is jelen voltak, akik a duplázó Teun Koopmeiners produkcióját tekintették meg. A holland labdarúgó, aki egyúttal a Bianconeri fő kiszemeltje is, állítólag előkelő helyet foglal el a Vörös Ördögök listáján, nekik pedig minden bizonnyal nem jelentene akkora gondot a bergamóiak által követelt 60 millió euró kifizetése, mint a Zebrák számára. 

A fekete-fehérek futballigazgatója, Cristiano Giuntoli fő célja a nyáron a középpálya megerősítése lesz, e feladathoz pedig Giovanni Manna mellett más munkatársakat is maga mellett szeretne tudni. Egykori jobbkeze, a még mindig a Napoli alkalmazásában álló Peppe Pompilio Schira szerint június végén várhatóan el fogja hagyni a délolasz gárdát, ugyanis szerződése kifut az Égszínkékeknél, s ezután minden bizonnyal követi majd korábbi társát a torinóiakhoz, akivel egyébként a Carpi csapatánál töltött évek óta együtt dolgozott. 

A megbízható transzferguru, Fabrizio Romano ezzel párhuzamban leszögezte, hogy a Juventus egyáltalán nem dolgozik az Atlético Madrid sorait erősítő Mario Hermoso szerződtetésén, dacára annak, hogy a napokban több olasz forrás is beszámolt a hírről. Gyökeresen más helyzet állhat viszont fenn a Bologna középpályásval, Lewis Fergusonnal kapcsolatban, aki iránt ügynöke szerint több olasz klub is érdeklődik, melyek között a Serie A rekordbajnoka is megtalálható. 

"Lewis a jövőben is a Serie A-ban fog játszani, mivel már gyermekkora óta az volt az álma, hogy itt futballozzon. Úgy vélem, ügyfelem készen áll arra, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen, ugyanakkor mindeddig nem történt kapcsolatfelvétel más olasz együttesekkel. Ferguson bárhol megállná a helyét, legyen szó a Napoliról, a Milanról, a Juventusról, az Interről, a Lazióról, vagy az Atalantáról. Ezekkel a klubokkal egyébként rendre összeboronálnak bennünket, ám engem eddig egyik alakulattól sem kerestek meg. 

Elképzelhetőnek tartom, hogy Lewis a következő évadban valamelyik csapat kötelékében fog játszani a fenti klubok közül, ugyanakkor a lehetőségeket majd csak nyáron, az idény végét követően értékeljük majd ki. Tisztában vagyok azzal, hogy több klub is érdeklődést mutat iránta, jelenleg azonban élő szerződése van a Bolognával, ezt pedig tiszteletben akarjuk tartani" – összegzett a menedzser.