Allegri: "Nem szabad a jövővel foglalkoznunk"

allegri_vs_frosinone_home.jpgA Juventus ma délután nagy csatában, Daniele Rugani utolsó pillanatban szerzett góljának köszönhetően 3-2-es győzelmet aratott a Frosinone fölött, mely találkozó után a csapat mestere, az 1000. Serie A-pontját begyűjtő Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, leszögezve, hogy csapatának nem szabad a jövőn gondolkodnia, hiszen továbbra sem kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába. 

"Való igaz, hogy a találkozó végén már szinte bent álltam a pályán, azonban az adott pillanatban már csak másfél perc volt hátra, ami miatt én is figyelmetlenebb lehettem a megszokotthoz képest. A mérkőzés során két elkerülhető gólt kaptunk: a Frosinone első találatánál rossz védekezést mutattunk be, ami azt jelenti, hogy kénytelen-kelletlen el kell kezdenünk más módszereket alkalmazni a defenzív  szakaszban, hiszen az elmúlt összecsapásokon hatszor is bevették a kapunkat. Ma különösen könnyelműek voltunk az első félidőben, ezt pedig az ellenfél vezető gólja is megmutatta, hiszen miután Adrien Rabiot megsérült, s megállította a labdát a középpályán, míg a Kanárik támadásba lendültek, ravasz, ötletes kontrájuk által pedig előnyhöz is jutottak. A szünet után visszanyertük az egyensúlyt, majd Daniele Rugani gyönyörű találatával megnyertük a meccset" – fogalmazott General Max a DAZN kamerái előtt. 

"A mostanihoz hasonló hullámvölgyek gyakorlatilag bármikor előfordulhatnak, nekünk pedig azon kell dolgoznunk, hogy kikecmeregjünk a gödörből, s visszatérjünk arra az útra, melyen a szezon elejétől fogva haladtunk. Az a célunk, hogy megfordítsuk a mostani trendeket. Ma is nagyon fontos volt a győzelem, ez pedig a későbbiekben is így lesz, hiszen a három pont begyűjtése mindig alapvető feltétele lesz a Bajnokok Ligájáért folyó küzdelemben való bennmaradásnak. Örülök, hogy négy nyeretlen meccs után végre ismét diadalt tudtunk aratni, viszont az utóbbi hetek miatt korántsem lehetünk elégedettek. 

Adrien Rabiot és Weston McKennie rendkívül fontos játékosok számunkra, ugyanakkor rajtuk kívül más labdarúgóink is vannak. A hét folyamán majd kiértékeljük az állapotukat, ám abban biztos vagyok, hogy a jövő heti, Napoli elleni rangadóra az ő helyzetüktől függetlenül is megfelelő kerettel fogunk elutazni, s képesek leszünk jó meccset játszani. Dušan Vlahović nagy fejlődést mutatott be, mivel régebben gyakran idegeskedett a mérkőzések során, s mindig kényszeresen vágyott a gólszerzésre, újabban viszont sokkal kiegyensúlyozottabbá vált, jól veszi fel a meccs ritmusát, s egyetlen percre sem hagyja, hogy figyelme elterelődjön, ami elképesztően fontos egy center szempontjából. 

Federico Chiesával semmi baj nincsen, én pedig nem azért kiabáltam vele, mert elégedetlen voltam a teljesítményével. Szélsőnk egyszerűen csak egy olyan időszak után kezdi el ismét bontogatni szárnyait, ami meglehetősen nehéz volt számára, hiszen egyszer részt tudott venni az edzéseken, máskor pedig nem. Fedének most újra meg kell lelnie a megfelelő kondíciót, s e tekintetben jó úton jár, ugyanis ma, mikor a pályán tartózkodott, maximálisan a csapat rendelkezésére állt. Támadónknak most elsősorban nyugodtnak kell maradnia, aggodalomra pedig azért sincsen semmi oka, mert pontosan tudja, hogy milyen fontos futballistaként gondolunk rá, ez a véleményünk pedig valószínűleg nem is fog változni a szezon végéig. 

Úgy gondolom, hogy jó munkát végzünk a vezetőséggel. Teljesen normális, hogy az évad második felében már a jövő kihívásait is szem előtt kell tartanunk, ugyanakkor a legfontosabb továbbra is a jelen, lévén, hogy még nem biztosítottuk a kvalifikációt a Bajnokok Ligájába. Szerződésem továbbra is 2025-ig szól, amit a tegnapi sajtótájékoztatón is elmondtam. Tíz évvel ezelőtt kerültem először a Juventus kötelékébe, s büszke vagyok rá, hogy ennyi ideje itt lehetek. Közösen töltött éveink során mindig az Öreg Hölgy boldogulásáért dolgoztam, s szívesen harcolok ezért a csapatért, valamint azokért a vezetőségi tagokért, akikkel együtt tevékenykedhetek. A fejesekkel és a srácokkal nagy odaadás, szeretet, valamint szenvedély köt össze bennünket. Nem tudom, hogy ez jó, vagy rossz dolog-e, ám annyi biztos, hogy immár érzelmileg is kötődöm a Bianconerihez. 

Boldog lennék, hogy folytathatnám utamat az együttesnél, mivel amikor visszatértem, a korábbi vezetőséggel elhatároztuk, hogy milyen úton fogunk haladni, ehhez pedig azóta is tartom magam. Ekkor, 2021 tavaszán még Federico Cherubinivel állapodtam meg, ám Cristiano Giuntoli, Giovanni Manna, illetve Maurizio Scanavino is ezt a szellemiséget képviselik. Jól kijövök az illetékesekkel, hiszen mindannyian ugyanazokért a célokért küzdünk, éppen ezért pedig jelenleg még nem gondolkodhatunk a jövőn. Az elsődleges feladatunk most az, hogy visszatérjünk a BL-be, mivel a Juventus érdekei sportszakmai és gazdasági szempontból is ezt diktálják. A klub az idény végén természetesen ki fogja értékelni a szezont, s meghoz majd bizonyos döntéseket is, nekünk viszont most nem szabad ezzel foglalkoznunk" – összegzett a szakvezető. 

A meccs összefoglalója: