Agresti: "A Juventus edzőt fog váltani a nyáron"

maxi_agresti.jpgA Juventus ügyeiben általában nagyfokú tájékozottsággal bíró átigazolási szakember, Romeo Agresti a minap hosszabban értekezett a klubot illető edzőkérdésről, lévén, hogy az utóbbi hetekben egyre több pletyka lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Massimiliano Allegri a mostani évad végén felállhat a kispadról, s helyét egy fiatalabb szakembernek adhatja át. 

Az újságíró mindenekelőtt arról beszélt, hogy az Öreg Hölgy vezetőségének konkrét tervei vannak a következő időszakra, valamint a nyári átigazolási ablakra nézve, miközben egyes külföldi topklubok élénk érdeklődést mutatnak a csapat néhány kiemelkedő labdarúgója iránt, ami természetesen hatással lehet majd a transzferpolitika és a költségvetés alakulására is. 

"Nagyon szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy Max Allegri változtatna a formáción, ám véleményem szerint a jelenlegi helyzetben talán érdemes lenne módosítani a kezdőcsapat összetételén, melynek keretében például az első perctől fogva a pályán lehetne tartani Carlos Alcarazt" – fogalmazott Agresti

"Biztos vagyok benne, hogy a nyáron sok szabadon igazolható játékos keresi majd meg a Bianconerit, mint lehetséges célállomást, s úgy gondolom, hogy a vezetőség néhány ehhez hasonló lehetőséggel élni is fog a mercato ideje alatt. Mindeközben tudomásom van róla, hogy a Manchester United nagyon intenzíven figyeli Gleison Bremert, ám remélhetőleg nem jutnak el oda, hogy ajánlatot tegyenek neki. 

A következő edző tekintetében csak annyit mondhatok, hogy az Öreg Hölgy vezetősége pontosan tudja, hogy miként kell eltávolodni a reflektorfénytől: ezt megfigyelhettük az Alcaraz-ügyletnél is, akit január utolsó napjaiban a semmiből, s gyakorlatilag anélkül igazoltak le, hogy a sajtó tudomást szerzett volna a háttérben zajló tárgyalásokról. 

Információim szerint biztosan nem Antonio Conte lesz a Juventus következő mestere, személyes véleményem szerint azonban a klub biztosan edzőt fog váltani. Fontos kiemelni, hogy ez valóban csak a saját álláspontom, s nincsenek erre vonatkozó híreim, ám úgy érzem, hogy jövőre már nem Max Allegri lesz a Zebrák trénere, ami sok tekintetben okozhat majd némi felzúdulást" – összegzett a transzferguru. 

Érdekesség, hogy a német illetőségű SPORT1 adásában a minap megszólalt Zinédine Zidane egyik bizalmas barátja, aki a lapnak adott interjújában igyekezett reflektálni a francia szakembert a Bayern Münchennel összeboronáló pletykákra, melynek keretében egy ponton a Juventus is említésre került: 

"Zidane alig várja, hogy visszatérhessen az oldalvonal mellé, mivel nagyon szeretne ismét edzőként tevékenykedni. Meggyőződésem, hogy ha a Juventus ajánlatot tenne neki, akár gyalog is visszatérne Torinóba, a Bayern München által kínált projekt ugyanakkor szintén rendkívül meggyőző lenne számára" – fogalmazott a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő szakvezető ismerőse.