Ubaldo Righetti: "Max az idény végén távozni fog a Juvétól"

max_righetti.jpgAz olasz médiát kis túlzással hetek óta, vagyis a Juventus hullámvölgybe kerülésének kezdetétől fogva foglalkoztatja Massimiliano Allegri jövője, ugyanis ismert átigazolási szakemberek, többek között Fabrizio Romano és Romeo Agresti szerint korántsem biztos, hogy a tréner a következő évadban is a Bianconeri szakvezetője marad. 

A pletykákra nemrég a mester egyik közeli barátja, Ubaldo Righetti is ráerősített, aki annak idején Allegri csapattársa volt a Pescara alakulatánál, ami miatt meglehetősen közelről ismeri a vezetőedzőt. Az egykori labdarúgó kifejtette, hogy tudomása szerint General Max a nyáron el fogja hagyni Torinót, s az AS Romához szegődhet, míg a Zebrák kispadját ismét Antonio Conte foglalhatja majd el.

"Úgy gondolom, hogy Max végig fogja vezetni a Juventust a mostani szezon kihívásain, nyáron azonban egy új kalandba vág majd, s biztos vagyok benne, hogy következő állomáshelye is Olaszországban lesz. Sok szakember úgy tartja, hogy egyhuzamban maximum három idényt lehet eltölteni egy klubnál: ebből egy az építkezés, egy a fejlődés, egy pedig az eredmények learatásának éve, ez a felosztás pedig Allegri és a Bianconeri második házasságában is megfigyelhető volt" – szögezte le a Radio RAI adásában. 

"Nem hinném, hogy Allegri a Napolinál kötne ki. Ha eligazol, akkor várhatóan egy közép-olaszországi klubnál vállal majd munkát. Max nagyon szereti a fővárost, így ott mindenképpen el tudnám képzelni őt, bár szerintem inkább az AS Romához illene, mintsem a Lazióhoz. A Farkasok régóta csábítják őt, a múltban pedig többször is közel került hozzájuk, példának okáért abban az évben is, mikor visszautasította a Real Madrid ajánlatát, hogy ismét az Öreg Hölgynél munkálkodhasson. 

Jelen pillanatban nem sok esélyt látok arra, hogy Max kitöltse 2025-ig érvényes szerződését a Juventusnál. Már csak azért sem, mert tudtommal több szakember is szeretne leülni a fekete-fehérek kispadjára, ez pedig nagy nyomást helyez Allegri vállaira. Antonio Conte például továbbra is nagyon kedveli a Juvét, s én magam is inkább ott tudnám elképzelni őt, mintsem az AC Milannál, akik teljesen más filozófiát képviselnek" – összegzett Righetti.