Galeone: "Allegri nem hisz a Scudettóban, de maradni akar"

allegri_galeone.jpgMassimiliano Allegri barátja és mentora, a sokszor a mester szinkronhangjaként funkcionáló Giovanni Gravina ma délelőtt ismét hosszabb nyilatkozatot tett a La Gazzetta dello Sportnak, melyben részletesebben beszélt a szakvezető jövőbeli terveiről és idei elképzeléseiről, szót ejtve az Inter erejéről, valamint arról is, hogy a továbbra is maradni akaró General Maxnak milyen játékosokat kellene igazolnia a jobb teljesítményhez. 

"Tudtam, hogy az Udinese ellen nehéz dolga lesz a Juventusnak, amiről Maxszal is beszéltem, ám nem gondoltam volna, hogy a csapat egy újabb pofonba szalad bele az Inter elleni vereség után. Leginkább viszont nem ezek a kudarcok nyomasztják a Bianconeri vezetőségét, hanem az Empolival szembeni döntetlen, mivel ha a gárda képes lett volna győzelmet aratni itt, a tabella élén állva utazhattak volna el a San Siróba..." – kezdte mondandóját Galeone. 

"Mindez persze nem biztos, hogy elég lett volna a Nerazzurri ellen. Érdemes tisztázni, hogy ha Simone Inzaghi a pályára tudja küldeni legjobb kezdőjét, akkor a milánóiaknak nincs ellenfelük Olaszországban. A néhány héttel ezelőtti rangadó megértette az Öreg Hölgy fejeseivel és labdarúgóival, hogy még mindig túl nagy a különbség köztük és az Inter között, a kudarc folytán pedig valószínűleg csökkent a Scudetto megszerzésébe fektetett hitük is. 

Nem hiszek abban, hogy a Juve még megnyerheti a bajnoki címet, Max pedig ugyanígy gondolkodik. Ez őszintén szólva a kezdetektől fogva így volt, a tréner pedig nem véletlenül beszélt arról, hogy az Inter a Scudetto legfőbb várományosa, míg a Bianconeri számára a Bajnokok Ligájába való visszatérés jelenti a prioritást. Allegrinek legalább három erősítésre lenne szüksége ahhoz, hogy megközelítse a fekete-kékek szintjét: a Juventusnak egy erős védőt, egy nagy minőséget képviselő középpályást, Federico Chiesa távozásának esetén pedig egy támadót is igazolnia kell majd, miközben a hatalmas tehetségnek számító Kenan Yıldız egyre több teret fog kapni a jövő évtől fogva. 

Tavaly nyáron mindenképpen megszereztem volna Domenico Berardit, most viszont már inkább a Chelsea 2002-ben született támadóját, Noni Maduekét szerződtetném. Az utóbbi időben sokat beszélgettem róla Allegrivel, bár nem tudom, hogy a szélső mennyire jelent reális célpontot a Juve számára. Nem kétséges, hogy Lazar Samardžić remek technikai képességek birtokában van, lövőereje pedig kivételesen nagy, ám nem vagyok biztos abban, hogy a szerb készen áll-e már arra, hogy a Zebrák szerelését viselje. Az Udinesében gyakran kerül hullámvölgybe, egy-egy fantasztikus produkciót követően pedig sokszor szürkül bele a mezőnybe, előbb tehát érdemes lenne folytonosságot szereznie ahhoz, hogy a fekete-fehérek elgondolkodjanak rajta. 

Azt hiszem, hogy Max szeretne a Juventusnál maradni, hiszen még egy év van hátra a szerződéséből, ő pedig elégedett a fiatalokkal, akiket edz és fejleszt. Ha a csapat bejut a Bajnokok Ligájába, márpedig ennek ellenkezőjére jelenleg igen kicsi az esély, érthető és helyes választás lenne, ha a klub kitartana Allegri mellett. A vezetőség a nehéz pillanatokban is tisztában volt Max értékeivel, ez pedig akkor sem lesz másképp, ha jó idők köszöntenek be az alakulat számára. 

Max és én sokat beszélgetünk egyes futballistákról és más csapatokról, viszont sosem ejtünk szót menedzserekről. Úgy emlékszem, hogy sosem tettem fel neki kérdéseket Cristiano Giuntolival kapcsolatban, ahogy korábban Fabio Paratici, vagy Pavel Nedvěd felől sem érdeklődtem nála. A Juventusnak számos jó, és jelenleg még kiaknázatlan lehetősége van, ezek között pedig értelemszerűen ott szerepel a támadóhármas bevetése is. Az ötlet papíron remekül hangzik, ám ha Federico Chiesa olyan produkciót tesz le az asztalra, mint az Udinese ellen, ennek a felállásnak sem lenne sok jövője. Az Öreg Hölgyből jelen pillanatban hiányzik egy igazán stabil jobbszélső, amit mindenki pontosan lát és érzékel. 

Ahhoz, hogy a Juventus kilábaljon a mostani válságból, Maxnak nagyon sokat kell tennie. Ismét stabilitást kell adnia csapatának, hogy a társaság ne kapjon ennyi gólt olyan vétlen szituációkból, mint amilyen az Inter és az Udinese találatát megelőzte. A keretnek most vissza kell nyernie az alapvető önbizalmat, ezért pedig szükség van egy ahhoz hasonló fordulatra, mint ami tavaly, a Sassuolótól elszenvedett vereség után jelentkezett az Öreg Hölgynél" – összegzett Galeone.