Helyzetjelentés – a Brand többi csapata

juvew.jpegAz előző hétvégi meglepő hazai vereségen és az azt követő szokásos pletykaáradaton túl is történtek említésre méltó dolgok szeretett klubunk kötelékében. A Brand többi csapata is pályára lépett, rendeztek hétközi fordulót is, sőt a szerencsések szemtanúi lehettek egy újabb Derby d’Italiának, bár ennek a mérkőzésnek a képe nagyon másként festett. Lássuk miként teljesített a Primavera, a Next Gen és a Juventus Women! 

Paolo Montero fiai a Primavera bajnokság 21. fordulójában, február 9-én Firenzébe látogattak egy roppant fontos rangadót megvívni. A mester tekert megint egy kicsit a csapaton és egy igen érdekes 3-1-4-2-es felállásban küldte pályára a fiait, bár azért tegyük hozzá, ez a helyezkedések és mozgások alapján inkább hasonlított a szokásos 3-4-2-1-re: Jakub Vinarčík – Javier Gil, Bruno Martinez Crous, Filippo Pagnucco(C) – Stefano Turco – Patryk Mazur, Francisco Montero Benia, Andrei Florea, Valdes Ngana – Francesco Crapisto, Diego Pugno.

Az 5. percben már Mazur passzából Florea lőhetett kapura, de a labda középre ment, így az nem okozott különösebb gondot. A 10. percben maga Mazur vállalkozott lövésre, azonban ez fölé-mellé ment. A 23. percben Pugno éppen a tizenhatos előtt lőhetett, a próbálkozásába azonban bele tudtak lépni, így szöglet lett belőle. A 27. percben a Fiorentina térfelének közepén Mazur szerzett labdát, passzából pedig Crapisto lőhetett, erőtlen lövése azonban éppen csak, de mellé ment. A 36. percben Pagnucco végezhetett el szabadrúgást, de Pugno nem tudta azt kapu irányába fejelni. Egészen a 40. percig kellett várni az első hazai helyzetre, egy labdaszerzést követően próbálkoztak távoli lövéssel, de Vinarčík kapusnak nem kellett közbe avatkoznia. Ezzel pedig véget is ért az első félidő érdemi része, gól nélküli döntetlennel vonultak a felek szünetre.

A második félidőt ott folytatta a Juventus, ahol az előzőt befejezte, a 46. percben Ngana lőhetett távolról, de nagyon eltörte a labdát. A 60. percben egy gyors kontrát vezethettek a hazaiak a jobb oldalon, a lapos beadás azonban nem középre, hanem a második hullámban zárkózóknak érkezett, a lövés azonban elhalt Vinarčík kezei között. A 66. percben Fiorentina szöglet következett, a fejes sorsa azonban ugyanaz volt, mint korábban, Vinarčík könnyedén fogta azt. A 70. percben Turco cselezte végig magát a tizenhatos vonalán, majd passzából Finocchiaro lőhetett, különösebben ez sem okozott nehézséget.

A 74. percben Pagnucco roboghatott a baloldalon, de beadás helyett inkább megpróbálta ő maga befejezni az akciót, sikertelenül. A 77. percben Finocchiaro lőtt újfent távolról, ezt azonban már a hazaiak kapusa is csak szemmel követte, amint éppen csak mellé megy. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 79. percben Sene roboghatott a jobboldalon, beadását pedig Baroncelli csúsztatta védhetetlenül a hálóba (1-0). A maradék játékidőben pedig csupán már csak annyi történt, hogy Turco második sárgalappal idő előtt mehetett zuhanyozni.

Nagy kár ezért a vereségért, mert a csapat jól játszott, azonban mérhetetlenül pontatlanok voltak a srácok a befejezés tekintetében. Közel ugyanannyi kapura lövést jegyezhetett fel mindkét csapat – hazaiak 9, a vendégek 10 –, de míg a Fiorentina ebből ötször kaput talált és egy gólt is szerzett, addig a Juventus csupán három alkalommal találta el a kaput. Ezzel a vereséggel pedig rosszabb gólkülönbsége miatt a 9, helyre csúszott vissza, a Genoa mögé. A következő mérkőzésre február 19-én kerül sor, hazai pályán fogadják a Sampdoria együttesét.

A Next Gen február 10-én a Torres csapatához látogatott és a cél immár nem is lehetett más, mint a jó sorozat folytatása. Brambilla mester ezúttal is a 3-4-3-nak szavazott bizalmat, bár ez inkább nézett ki 3-4-1-2-nek a pályán: Giovanni Daffara – Fabrizio Poli(C), Diego Stramaccioni, Riccardo Stivanello – Jonas Rouhi, Martin Palumbo, Samuele Damiani, Nociló Savona – Luis Hasa, Simone Guerra, Nikla Sekulov.

Az első helyzetre a 19. percig kellett várni, ekkor Damiani szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén és passzából Nikola Sekulov egy szépen helyezett lövéssel meg is szerezte a vezetést (0-1). A 23. percben a hazaiak is feljegyezhették az első helyzetüket, egy baloldali beadást követően közvetlen közelről fejelhettek, ez azonban magasan fölé ment. A 44. percben szögletet végezhetett el a Torres, a fejes pedig már sokkal közelebb járt a kapuhoz, mint az előző, de még így is fölé ment. Ezzel pedig véget is ért az első félidő, vendég vezetéssel vonulhattak szünetre a felek.

A második félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, a 46. percben egy jobboldali beadást lőttek kapásból mellé. Az 53. percben egy szabadrúgást követő fejes ment el keresztbe a Juventus kapuja előtt. A 63. percben pedig egy hazai szabadrúgás volt veszélyes, azonban maximum a madarakra. A 68. percben újabb beadás érkezett a jobboldalról, melyet miután megszelídítettek a hazaiak, Daffara kapusnak komoly bravúrra volt szüksége a lövés hárításához.

A 73. percben a Juventus végezhetett el szögletet, a kavarodás végén Sekulov lőtt mellé. A 78. percben Savona visszapasszát és egy lövőcselt követően Samuele Damiani tekerte szépen a labdát a kapuba (0-2). A 81. percben Salifou passzából Sekulov indult meg szépen és tört be a büntetőterületen belülre, visszapasszára Lorenzo Anghelé érkezett, aki a kiszorított helyzet ellenére sem hibázott (0-3). A 85. percben Rouhi végezhetett el szabadrúgást, melyre a hosszún Salifou érkezett, de a hazaiak kapusa bravúrral hárítani tudta a lövést. A 93. percben még egy hazai beadás pattant Muharemovič kezére, a befújt büntetőt pedig Luigi Scotto értékesítette (1-3).

Magabiztos Juventus-győzelem, melynek a kulcsa a pontosság volt. Hét kapura lövésből 5 kaput is talált, ebből pedig született 3 gól. Szép munka!

A következő mérkőzésre február 14-én került sor, hazai pályán fogadták a Sestri Levante együttesét. A mester úgy döntött, hogy bevált taktikán nem változtat, a kezdőt ugyanúgy 3-4-3-ban határozta meg, ami szintén inkább tűnt 3-4-2-1-nek a pályán: Giovanni Daffara – Nicoló Savona, Riccardo Stivanello, Tarik Muharemovič(C) – Livano Comenencia, Samuele Damiani, Luis Hasa, Jonas Rouhi – Nikola Sekulov, Simone Guerra, Leonardo Cerri.

Az 5. percben már a hazaiak kerültek helyzetbe, Guerra passzából Sekulov lőhetett, azonban a védelem blokkolni tudott. A 14. percben egy vebdég szabadrúgást hatástalanítottak a védők, de a kifejelt labdát visszaszerezve a vendégek egy életerős lövéssel kínálták meg Daffara kapust, aki bravúrral hárítani tudott. A 22. percben Comenencia jobboldali beadására érkezett Jonas Rouhi a másik oldalon és fejelte a kapuba (1-0). A 25. percben a vendégek végezhettek el szögletet, a fejes azonban fölé ment. A 34. percben egy erőtlen, de jól helyezett lövésre kellett Daffara kapusnak leérnie. A 37. percben Damiani passzából Guerra lőhetett kapura, de a lövésbe a védelem még bele tudott érni, így a labda éppen csak fölé pattant. A 42. percben még egy rossz hátra passzból lőhettek a vendégek, de a kapitány ki tudta fejelni. Ezzel pedig véget is ért az első félidő, hazai vezetéssel.

A második félidőt ugyanott folytatták a vendégek, ahol az elsőt abbahagyták, a 49. percben szabadrúgást végezhettek el, Daffara kapus úszott a levegőben, de a közbeavatkozás nélkül is mellé ment a lövés. Az 52. percben Hasa roboghatott végig a baloldalon, egészen a tizenegyes vonaláig, lövése azonban éppen csak mellé ment. Az 54. percben egy távoli lövéssel tesztelték a vendégek, hogy Daffara figyel-e, a lövést magabiztosan fogta az ifjú hálóőr. Az 56. percben már azonban ő is tehetetlen volt, a vendégek fejesénél a kapufa segítette ki a Juventust. A vendégek becsülettel próbálkoztak az egyenlítés végett, de a hátralevő időben mindkét csapat inkább a pontatlanságáról volt feljegyezhető. A végeredmény már nem változott.

Ez egy tipikusikus Allegris győzelem volt a Next Gen részéről. A Sestri Levante 17 alkalommal próbálkozott lövéssel, ebből 7 ment kapura, 6 mellé és 4 alkalommal blokkolt a védelem. Ezzel szemben a Next Gen egy kaput eltaláló lövésből gólt is szerzett. A győzelemnek hála a Juventus a 8. helyet foglalja el a tabellán, három ponttal megelőzve a 9. helyezett Pineto csapatát. A következő mérkőzést február 18-án játszották, ekkor a Lucchese együttesét fogadrák hazai pályán.

A hölgyek február 11-én fogadták hazai pályán a Como együttesét, és nem is lehetett más a feladat, mint javítani az előző fordulóban elszenvedett vereségen. Montemurro mester nem is spórolt a tűzerővel, 4-3-3-ban feltette a fényest: Pauline Peyraud Magnin – Martina Lenzini, Cecilia Salvai(C), Estelle Cascarino, Lisa Boattin – Arianna Caruso, Julia Grosso, Maëlle Garbino – Sofia Cantore, Cristiana Girelli, Jennifer Echegini.

Az 5. percben Boattin lőhetett el kapásból egy lecsorgó labdát, ami a keresztlécen csattant. A 10. percben megint csak Boattin került helyzetbe, fejese azonban nem okozott gondot. A 16. percben Cantora passzából Maëlle Garbino lőhetett éles szögből és szerezte meg a vezetést (1-0). A 17. percben a Como vezethetett egy kontrát, melynek végén a kapus is vert helyzetben volt, azonban Lenzini menteni tudott a gólvonalról. Egy perccel később a vendég szöglet után fejelhettek kapura, azonban Magnin hárítani tudott. A 33. percben megint csak Cantore futott el a jobboldalon, beadását pedig Cristiana Girelli fejelhette be könnyedén (2-0). A félidőben más már nem történt, magabiztos hazai előnnyel vonulhattak szünetre a felek.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, a 47. percben szabadrúgást végezhettek el, a fejest Magnin kapus bravúrral védeni tudta. A 49. percben a Juve jöhetett szöglettel, a kifejelt labdát Lenzini lőtte kapásból kapura, a hárításhoz pedig bravúrra volt szüksége a Como hálóőrének. Az 50. percben Salvai készítette le lövésre a játékszert Cristiana Girellinek, ő pedig nem hibázott (3-0). Az 56. percben Grosso beadása nem talált csapattársat, a Como védelme azonban nem tudott felszabadítani, így Lisa Boattin lőtte ki kapásból a bal alsó sarkot (4-0). A vendégek megtörtek a nyomasztó fölény alatt, így az 58. percben Grosso cselezhette be magát a tizenhatoson belülre, de ha más nem a Como kapusa még fejben is pályán volt. A kegyelemdöfést a 85. percben vitte be a Juventus, Maëlle Garbino passzából Lindsey Thomas szerezte meg csapat ötödik találatát (5-0), ezzel beállítva a végeredményt is.

A Juventus minden tekintetben ellenfele fölé nőtt. 64%-ban volt náluk a játékszer, ebből 23 lövési kísérletre futotta, amiből 11 kaput is talált és 5 alkalommal kellett a vendégek védelmének blokkolnia. Megérdemelt győzelem.

A hölgyek Valentin napján nem kisebb mérkőzéssel ünnepeltek, mint a Derby d’Italia. Február 14-én Milánóba utaztak, hogy megmutassák, ők a csizma legjobb csapata. Montemurro mester nem is bízta a véletlenre a dolgot, 4-3-3-ban küldte fel a lányokat: Paulina Peyraud Magnin – Lisa Boattin, Cecilia Salvai(C), Viola Calligaris, Martina Lenzini – Arianna Caruso, Julia Grosso, Jennifer Echegini - Maëlle Garbino – Cristiana Girelli, Sofia Cantore.

A 3. percben már a Juventusnál volt a kezdeményezés, Echegini passzából Garbino lőhetett kapura, de ez sajnos nem okozott különösebb gondot. A 7. percben ellenben már tehetetlen volt a teljes milánói védelem. A támadást Echegini indította, passzát Girelli sarokkal továbbította Garbinónak, a beadásre pedig Jennifer Echegini érkezett és fejelt a kapuba (0-1). A 9. percben a hazaiak végezhettek el szögletet, a fejes azonban bőven mellé ment. A 14. percben újfent a baloldal volt aktív. Boattin labdáját Girelli továbbította Garbinónak, a beadásra pedig újfent Jennifer Echegini érkezett (0-2). Támadásban maradt a Juve, a 18. percben Caruso lőhetett távolról, de ez éppen csak fölé ment. A 25. percben az Inter került helyzetben, de a távoli lövés még csak kaput sem talált. A 33. percben kontrázhattak a hazaiak, a végén a lövés veszélyes volt, Magnin kapus csak szemmel követte, amint mellé ment. Az első félidőben más már nem történt.

A második játékrészt értelemszerűen a hátrányban lévő hazaiak kezdték aktívabban, a 49. percben passzolták körbe a Juve védelmét, de lövésre csak olyan jó 30 méterről nyílt lehetőség, ez azonban nem okozott különösebb gondot. Az 58. percben szabadrúgást végezhetett el az Inter, de hiába a kombináció, a lekészített labdát mellé lőtték. A 66. percben tovább próbálkozott az Inter, de Magnin kapus eszén nem tudtak túljárni. A hátralévő időben becsülettel próbálkozott az Inter, de a következő találathoz mégis inkább a Juventus volt közelebb, azonban a háló már nem zörrent meg egyik oldalon sem.

Megérdemelt győzelmet aratta a hölgyek, a kulcs a pontosság volt. 11 lövésből 4 talált kaput, amiből született 2 gól. Kellemes ajándékkal szolgáltak szívünk hölgyei Valentin napra! Nincs pihenés, február 18-án hazai pályán fogadták a Napoli együttesét.