Allegri: "Nem nyerhetünk meg minden meccset"

allegri_vs_empoli_home.jpgA Juventus Arkadiusz Milik korai kiállításának is köszönhetően hazai pályán 1:1-es döntetlent játszott az Empoli alakulatával, a találkozó után pedig a csapatot irányító Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, reflektálva saját felelősségének kérdésére, az együttes alapvető tartására, valamint Moise Kean sokat emlegetett távozására is. 

"Úgy vélem, hogy a csapat alapvetően jól játszott, az a tény pedig, hogy negyed óra után máris emberhátrányba kerültünk, s nem omlottunk össze, sőt, megpróbáltuk megnyeri a találkozót, egyértelműen arról árulkodik, hogy alakulatunk nagy tartás birtokában van. Az első játékrészben több kedvező lehetőségünk is volt, a második félidő elején pedig a vezetést is megszereztük. Ezt követően volt még egy helyzetünk, mikor Andrea Cambiaso lövés helyett megcsúszott, ám a futball bármikor tartogathat ehhez hasonló meglepetéseket" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"Nem nyerhetünk meg minden összecsapást, ám ettől függetlenül sajnálom, hogy ma csak egy döntetlenre futotta, mivel a srácok jók voltak, a dolgunkat pedig alaposan megnehezítette egy váratlan, rövid áramkimaradás, amivel előzetesen egyáltalán nem számolhattunk. Természetesen gratulálnunk kell az Empolinak, akik nagyszerű sikert értek el a Monza ellen, s már az első tizenöt percben, kiegyenlített erőviszonyok mellett is megnehezítették a dolgunkat. 

Arek Milik esete nem felelőtlenség, vagy naivitás kérdése volt, az ilyen dolgok előfordulhatnak egy mérkőzésen. Sajnáljuk, hogy így történt, hiszen senki sem szeret emberhátrányban játszani, ám Milik jó teljesítményt nyújtott a Coppa Italiában, valamint a bajnokság eddigi meccsein, ami miatt kár lenne elővenni őt. Az Empoli szilárd és tömör védelme miatt valamivel nagyobb erőfeszítéseket kellett volna tennünk, hogy annak rendje és módja szerint befejezhessünk néhány akciót, viszont a lényeg az, hogy meghosszabbítottuk veretlenségi szériánkat, s elkerültük a szégyent, ami egy kudarc esetén ért volna bennünket. 

Adrien Rabiot és Federico Chiesa jobban vannak, s hamarosan minden bizonnyal visszatérnek majd, ám ez nem az Inter elleni rangadó miatt fontos, hanem azért, mert május 26-án a legjobb négy között kell lennünk, ehhez pedig mindenkire szükségünk van. Év elején senki sem számított arra, hogy a szezon folyamán a tabella élén állunk majd, még ha csak ideiglenesen is. Örülök az eddigi munkának, s meggyőződésem, hogy a mostani döntetlen semmit nem von le érdemeinkből, ahogy nem foszt meg minket magabiztosságunktól sem. 

Egy ilyen hosszú versenysorozatban egyszerűen nem tudsz minden találkozót megnyerni, ám az, aki a legtöbb összecsapásán képes begyűjteni a három pontot, általában aranyérmes is lesz. Az a fontos, hogy nem veszítettük el a mérkőzést, csapatunk pedig alapvetően rendezett volt, ami miatt nem is akartam idejekorán megbontani a sorokat, s beküldeni a kispadon lévő játékosainkat, például Kenan Yıldızt. Emberhátrányban is képesek voltunk kialakítani két nagy helyzetet, melyek közül az egyiket csak Cambiaso elcsúszása miatt puskáztunk el, továbbá szereztük egy gólt, s bezsebeltünk egy kemény munkával kiharcolt pontot. 

A második félidőben jobban teljesítettünk, azonban néhány játékosunknak nem volt ínyére az emberhátrány, ugyanis többet kellett szenvedni és küzdeni, ami nem feküdt a kreatív labdarúgóknak, például Fabio Mirettinek. Dušan Vlahović folyamatosan fejlődik, erőnléti szempontból pedig rég volt ilyen remek formában. Mostanában kevésbé ingerlékeny, nagyobb önbizalommal rendelkezik, ami miatt nem is kérdés, hogy ebben a szellemben kell folytatnia. Nem tudom, hogy Moise Kean maradni fog-e, mivel támadónk csak nemrég kezdte meg az edzésmunkát. A következő három napban a klub minden bizonnyal ki fogja értékelni az előttünk álló opciókat. 

Jövő héten egy fantasztikus meccs vár majd ránk Milánóban, teltházzal és nagyfokú feszültséggel. Mint mindig, most is arra fogunk törekedni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, ezúttal ráadásul a bajnoki mezőny legerősebb csapata és a Scudetto fő várományosa ellen. Sportágunkban egyszerre csak egy kihívással szabad foglalkozni. Ma mindannyian azt hittük, hogy könnyű találkozó vár ránk, ám ebben csalódnunk kellett. A maihoz hasonló váratlan bonyodalmak bármikor felbukkanhatnak, s ha nem is tudunk felkészülni ezekre, meg kell próbálnunk helyes módon menedzselni őket. 

Az, hogy néha viccelődök az Interrel, vagy tolvajokhoz és őrökhöz hasonlítom a szembenálló feleket, csak a livornói természetesen része. Szeretem a humort, s odahaza mindenki gúnyolódik a másikon, vagy húzza a többiek agyát. Megértettem, hogy ezt abba kell hagynom, mivel nem mindenki érti a tréfát. Elnézést kérek, ha kijelentéseimmel megsértettem valakit, vagy ha érzékeny pontra tapintottam" – összegzett a szakvezető. 

A meccs összefoglalója: