Beharangozó – a Salernitana elleni meccs

salernitana_cimer.pngAzt követően, hogy a Bianconeri 2024 első meccsén sikerrel legyőzte, sőt mi több, 6:1 arányban valósággal kiütötte a Salernitana alakulatát a Coppa Italiában, Massimiliano Allegri fiai ezúttal a Serie A-ban is összecsapnak a délolasz gárdával, ami minden bizonnyal revansot akar majd venni a csütörtöki eredmény miatt. Mivel a fő rivális Inter tegnap délután legyőzte a Hellas Veronát, a Zebrák számára ezúttal is létfontosságú lesz a három pont begyűjtése, melyre ma este 18 órától lesz lehetőségük a Stadio Arechi gyepén, Marco Guida felügyelete mellett. Az Öreg Hölgy magyar szerelmesei ezúttal is a SPORT2 adásán keresztül kísérhetik figyelemmel az eseményeket. 

A gránátvörös mezben játszó alakulat zsinórban harmadik szezonját tölti a legjobbak között, ám a tavalyi, viszonylag sima bennmaradás után idén alaposan meggyűlik a baja a pontvadászattal, mivel jelen pillanatban a tabella utolsó helyén áll a maga 12 pontjával. Az edzői feladatokat október eleje óta ellátó Filippo Inzaghi együttese 18 meccsen mindössze 2 sikert és 6 döntetlent tud felmutatni 10 vereség, valamint 15-36-os gólarány mellett. Legsúlyosabb kudarcukat az Intertől szenvedték el, akik hazai környezetben 0:4 arányban múltak felül őket, legjelentősebb diadaluk pedig a Lazio ellen aratott 2:1 volt. A legutóbbi öt fordulóban a Fiorentina, a Bologna, majd az Atalanta is megverte őket, ám a Milan elleni iksz, valamint a Hellasszal szemben aratott győzelem akár javuló tendenciáról is árulkodhat. 

A Csikóhalak piaci értéke 85 millió euróra rúg a Transfermarkt szerint, átlagéletkoruk 26,8 év, soraikat pedig 10 válogatott labdarúgó erősíti. Legnagyobb fegyverük a jelenleg sérült szenegáli támadó, Boulaye Dia, akit a német szaklap 18 millió euróra taksál, rajta kívül azonban több ismert játékosuk is akad, elég csak megemlíteni a legendás mexikói kapust, Guillermo Ochoát, a Juve-nevelésnek számító ciprusi középpályást, Grigoris Kastanost, vagy éppen Antonio Candrevát

Mint ahogy azt a hétközi meccs előtt írt beharangozónkban is említettük, a Salernitanának nem sok babér termett a Juve ellen, mivel a felek eddigi 9 találkozójának eredményei 6-2-1-es arányt mutatnak a fekete-fehérek javára. Mikor Max Allegri gárdája legutóbb, 2023. február 7-én Salernóba látogatott, az olasz rekordbajnok könnyed győzelmet ért el, ugyanis Dušan Vlahović duplája mellett Filip Kostić is betalált, beállítva a 0:3-as végeredményt. 

A sérültek listája nem sokban változott csütörtök óta, mivel a Bianconeri továbbra sem számíthat Paul Pogba, Nicolò Fagioli, Moise Kean, Mattia De Sciglio, valamint Alex Sandro játékára, ám ezúttal az eltiltott Manuel Locatelli, illetve az influenzás Andrea Cambiaso is kimarad a keretből.

Tegnap esti hír, hogy Federico Chiesa a szombat délutáni edzésen zúzódásos ficamot szenvedett a bal térdében, ami miatt a szóban forgó testrésze bedagadt, bár az eset után elvégzett vizsgálatok kizárták a további problémák fennállását. A szélső kikerült az utazó keretből, a Sky Sport Italia szerint pedig a jövő heti, Frosinone elleni kupameccset is ki kell majd hagynia, állapotát azonban az orvosi stáb napról napra fogja értékelni. 

A hazaiak Boulaye Dia mellett Emil Bohinen, Grigoris Kastanos, és Lorenzo Pirola futballját nélkülözhetik majd, míg Guillermo Ochoa pályára lépése kérdéses. Vincenzo Fiorillo ezen felül eltiltás miatt marad ki, Lassana Coulibaly és Jovane pedig a nemzeti válogatottnál lévő kötelezettségeik miatt fognak hiányozni. 

Gianluca Di Marzio szerint a Juve az alábbi kezdőcsapattal fog pályára lépni: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Weah, McKennie, Nicolussi Caviglia, Rabiot, Kostić; Yıldız, Vlahović.