Arthur terapeutája: "Könnyebb kibontakozni ott, ahol nem csak a védekezés a cél"

arthur_fiorentina_1.pngAdrián Martínez Castro, Arthur Melo fizikoterapeutája az Il Corriere dello Sportnak adott egy rövidebb interjút a kölcsönben a Fiorentinánál szereplő, s ott igen nagy megelégedésre okot adó brazil középpályásról, a jelenéről, a lehetséges jövőjéről, miközben nem feledkezett meg odaszúrni a Juventusnak sem.

A legjobb forma? – "Valós tudásához méltóan csupán a La Ligában láthattuk őt: jelenleg nincs csúcsformában, de az biztos, hogy ennél sokkal többre képes, és ezzel ő maga is tisztában van. A Fiorentina játékstílusa sokkal jobban fekszik neki, és sokat segít abban, hogy újra megtalálja önmagát, és úgy teljesíthessen, mint a Barcelona csapatánál. Vissza fog térni azokba a magasságokba, és akkor megmutatja, mire is képes valójában."

Italiano – "Az edző alapvető fontossággal bír már a kezdetektől fogva, nem meglepő, hogy ilyen bizalmas kapcsolat alakult ki közöttük. Arthur számára csupán két dologra volt szükség: játékpercekre és bizalomra. Hovatovább, a Violák stílusa jobban illik hozzá, nem mellesleg könnyebb kibontakozni egy ilyen játékmódban, mint egy olyan csapatnál, ahol folyamatosan csak a védekezésre koncentrálnak. A korábbi edzői mindig csak azt keresték, milyen hiányosságai vannak, és ezért miben kellene még fejleszteni őt, valamint soha nem adtak neki elegendő lehetőséget, nem volt meg a folytonosság, azonban Italianóval ezek a problémák mind egy csapásra megszűntek."

Premier League – "Amikor a Liverpoolnál töltött kölcsönidőszaka során a négyfejű combizma megsérült, félelem lett úrrá rajta, tőle szokatlan módon. Az a lábadozással töltött időszak mentálisan hátráltatta őt, mert folyton attól félt, hogy mihelyst felépül, újra megsérülhet. De ez már a múlté, most csupán a Fiorentina csapata van."

A jövő – "Egyikünk sem tudhatja, mi is történhet a holnapi napon: ez éppúgy igaz a labdarúgásra, mint magára az életre. Az egyetlen fontos dolog az, hogy boldog Firenzében és örül annak, hogy folyamatos játéklehetőséget kap. Aztán hogy mi lesz a szezon végén, azt nem tudhatjuk."