Christillin: "Hiszek a Scudetto megnyerésében"

image_2023-11-19_105838812.pngA válogatott szünet ellenére sem csökken a sajtóban a Derby d'Italiára való hangolódás, hiszen már csak egy hét van a bajnoki tabella első két helyezettje közötti összecsapásra. Ezúttal a FIFA Végrehajtó Bizottságának tagja, és nem mellesleg hatalmas Juventus-drukkerként ismert Evelina Christillin adott interjút a La Gazzetta dello Sportnak. A torinói születésű, és az Agnelli-családdal szoros viszonyt ápoló Christillin mesélt korai derbi-élményeiről, örömét fejezte ki a Juventus tabellán elfoglalt helyét illetően, valamint üdvözölte a fiatalok beépítését is a csapatba.

Az interjú elején egy korai emléket idézett fel 1967-ből. "Emlékszem, hogy az utolsó fordulóban Sarti kapus hibájának köszönhetően megelőznünk az Intert egy Mantova elleni győzelemmel, és elhódítottuk a Scudettót. Ez volt az első év, amikor saját matricás albumot készítettem, így született meg a saját rivalizálásom a Nerazzurrival. Sok Juventus-Inter meccset éltem át, amikor Pellegrini volt az elnök, a meccsek előtt mindig meghívott engem és Romitit ebédre, és úgy etetett minket, mintha esküvőn lennénk. Morattival is kapcsolatba hoztak, most ott van Ausilio, Antonello és főleg Marotta. A rivalizálás erős, de a kapocs megmaradt és túlmutat rajta."

A tavalyi évhez képest változás tapasztalható a Juventus tabellán eltöltött helyét illetően. "Korai még bajnoki címre gondolni, de jó újra a tabella elején lenni, és szembenézni a listavezetővel, aki csak két pontra van, és lehetőségünk van arra, hogy megelőzzük őket, és az élre álljunk. Ráadásul egy nappal a születésnapom előtt játszanak, s remélem, a Juve szép ajándékot ad nekem..." – folytatta nyilatkozatát Christillin.

Reálisnak látja-e a Scudetto elhódítását? "Természetesen hiszek benne, de óvatosan kell élni az ilyen kijelentésekkel: az Inter jobban játszik és kompaktabb a csapata, de a Juventus szuper védekezéssel és szívós futballal oda érkezett, ahová senki sem nem számított. Mi, szurkolók egy borzalmas éven vagyunk túl, és azt hittük, hogy elkiabáljuk a dolgokat. Nagyon óvatosan kezdtünk, de jobban megy, mint azt bárki megjósolhatta volna."

Miben látja a főbb változásokat? "A Juve visszatért csapatként. Még mindig hiányzik a támadás, ami a különbséget hozza, de a védelem rendkívüli, és megvan az a vágy, ami tavaly hiányzott. Az ellenfelek ismét félnek a Juventustól. A meghiúsult Vlahović-Lukaku cserét illetően közgazdászként is amellett érvelek, hogy helyes volt megtartani a szerbet, mert fontos befektetés volt, és meg kell várni annak megtérülését. Dušanra várni kell, hiszen még fiatal, de többet kell nyújtania, amihez meg is van a képessége, láttuk ezt Firenzében is. A szurkolói chatünkben, ahol Bonaccini (Emilia Romagna régió elnöke – a szerk.) is jelen van, sokan sajnálják Romelut, de én nem tartozom ebbe a táborba."

A szurkolókat eléggé megosztja Max Allegri személye, Christillin azonban a szakembert támogatók táborát erősíti. "Azért állok mellette, mert egyenesen tartotta a kormányt akkor, amikor könnyű volt elveszíteni az irányítást. Vezetői és menedzseri szempontból nem kérdés, hogy maradnia kellett, míg ami a játékot illeti, az az övé. Persze, néha nem élvezet a Juventus játékát nézni, de a végén az eredmény számít. Ebben az újjászületésben benne van Max teljes egésze."

Az interjú végén a Christillin szót ejtett a Juventus fiataljairól is. "Meghatódtam, hogy Nicolussi Caviglia pályára lépett a sok szerencsétlenség után, és örülök Fagioli szerződéshosszabbításának is. Anyai gyengédséget érzek iránta. A befektetési politika helyes volt, köszönetet kell mondanunk a részvényeseknek a négy év alatt három tőkeemelésért, de a piros jelzés még mindig ott van, és nem volt értelme a piacon költeni. Helyes volt, hogy a fiatalokba fektettünk be, és nem csak a közeljövőre, hanem inkább a hosszú távra tekintettünk. Sikerült megszerezni egy olyan zsenit, mint Cristiano Giuntoli, akinek saját stratégiája van, és megmutatta, hogy jól tud dolgozni."