A Fiorentina kiválthatja Arthur opcióját

arthur_fiorentina.pngAlig néhány nap, és végre kezdetét veszi a sokakat foglalkoztató januári átigazolási időszak, ahol az elmúlt évekkel ellentétben a Juventus várhatóan konkrét lépéseket is tesz majd a piacon, egyaránt megmozgatva a kimenő- továbbá a bejövő oldalt. 

A Sky Sport Italia szerint Massimiliano Allegri továbbra sincs meggyőződve arról, hogy Kalvin Phillips lenne a tökéletes jelölt Paul Pogba és Nicolò Fagioli pótlására, ami miatt egyelőre nem is hagyta jóvá az angol leigazolását. A lap úgy tudja, hogy a tréner sokkal szívesebben látná csapatában a Tottenham Hotspur dán légiósát,  Pierre-Emile Højbjerget, vagy legalábbis egy hozzá hasonló karakterisztikával bíró futballistát. 

Romeo Agresti ezzel párhuzamban arról írt, hogy a Frosinone és az Öreg Hölgy a felek hétvégi meccsén végleg lezárták Dean Huijsen átigazolási ügyletét, aki a szezon végéig csatlakozik majd a Kanárikhoz, míg Fabrizio Romano ezen információt megerősítve kifejtette, hogy a transzfer, mely január elején kerül majd bejelentésre, nem fog vételi opciót tartalmazni, így tehát csak egy sima, júniusig tartó kölcsönszerződésről lesz szó. 

Nicolò Schira úgy tudja, hogy a Bianconeri nemrég egy újabb fiatal reménységet kezdett el figyelni a Crvena Zvezda 2005-ös születésű támadójának, Jovan Mijatovićnak személyében, aki a mostani évadban 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a belgrádi klubnál – jobbára csereként – a neki jutó játékpercek alatt pedig 8 találatot szerzett az általa kiosztott 2 gólpassz mellett, amivel több európai topcsapat tekintetét is magára vonta. 

Ugyancsak Schira írt arról, hogy a Fiorentina rendkívül elégedett a nyáron a torinóiaktól kölcsönvett Arthur Melo eddigi teljesítményével. Mint ismert, a Violáknak 20 millió eurós vételi opciójuk van a brazilra, a Juventusnál pedig abban reménykednek, hogy a firenzeiek a következő hónapokban élni is fognak a végleges szerződtetésre vonatkozó lehetőségükkel, már csak azért is, mert a jelek szerint maga a játékos is szívesen folytatná a lilamezes alakulatnál.