Allegri és a Juventus kapcsolata a bíróságon folytatódhat

A Juventus vezetőedzőjének, Massimiliano Allegrinek a közelmúltban történt menesztése a La Gazzetta dello Sport vasárnap reggeli beszámolója szerint akár bírósági ügybe is torkollhat.

Allegrit hivatalosan pénteken rúgták ki, a szerdai Coppa Italia döntő után, ahol a trófea elhódítása ellenére az edző a pálya szélén kitört, majd állítólag több személyes fenyegetést is megfogalmazott a Tuttosport szerkesztőjének, Guido Vaciagónak.

A La Gazzetta értesülései szerint a Juventus a pénteki kirúgás kapcsán nem tartja magát felelősnek, és már értékelik a jogos indoklással történő elbocsátás lehetőségét.

Ha ez így van, akkor a Juventus megúszhatja, hogy ki kelljen fizetnie Allegri 2025 nyarán lejáró szerződéséből hátralévő 7 millió eurót.

A vasárnapi beszámoló szerint a Bianconeri korábbi edzője még nem döntötte el, hogy mi lesz a következő lépés. Ha jogos okot találnak rá, még fellebbezhet. Az elbocsátásától számítva öt napja lesz arra, hogy reagáljon a fegyelmi ügyekre, amelyeket Maurizio Scanavino vezérigazgató a klub ügyvédei nevében ismertetett vele.

Ha a Juventusnál nem találják meg a jogos okot, vagy ha igen, és Allegri sikeresen fellebbez, akkor az edző jogosult lesz a szerződéséből hátralévő egy évből neki járó 7 millió euróra teljes egészében, valamint a jó hírnevét ért esetleges károkért járó kártérítésre.