Sportigazgatók a Juve fiataljainak sorsáról

manna_1.jpgA Juventus és a Frosinone tegnap délutáni meccsét megelőzően az ilyenkor szokott módon a két klub vezetőségéből is nyilatkozott-egy egy szakember, hogy néhány gondolatban reagáljanak a csapatukkal kapcsolatos aktuális történésekre. A Bianconerit ezúttal Giovanni Manna sportigazgató képviselte, aki a Kanárik kötelékében szereplő fiatalokról, valamint a Szuperligáról értekezett, míg a hazaiak sportigazgatója, Guido Angelozzi megerősítette Dean Huijsen küszöbön álló kölcsönvételét. 

"A Frosinone kötelékében játszó három fiatal játékosunk rendkívül jó úton halad. Hármójuk közül Kaio Jorge sorsa volt a legnehezebb, hiszen az elmúlt idényben meg kellett küzdenie egy súlyos sérüléssel, azonban ettől függetlenül fontos tulajdonságokkal bír, s ezt meg is mutatja" – szögezte le a DAZN kamerái előtt. 

"A másik két sráccal kapcsolatban tudatos döntést hoztunk a nyáron, s a Frosinone a jelek szerint kiváló választás volt számukra. Az eddigiekben is nagyon fontos utat jártak be, hiszen jól és eredményesen dolgoznak a klubnál, kiemelkedő szezont futva. Ma alapvető fontosságú számunkra a győzelem, azonban holnaptól fogva sok sikert kívánunk nekik. Büszkék vagyunk rájuk, s örülünk a produkciójuknak, ahogy minden más játékosunk teljesítményének is, aki a Next Genben való szereplést követően most kölcsönben egy másik alakulatnál pallérozódik. 

Úgy véljük, hogy mikor valaki megkezdi a munkát és a fejlődést egy adott gárdánál, akkor be is kell fejeznie az adott utat és projektet. A Frosinone szerelésében futballozó srácok jól teljesítenek, s jól is érzik magukat, ami miatt jelen pillanatban nem szakíthatjuk ki őket a mostani környezetből. Mindannyiunknak az az érdeke, hogy itt folytassák a megkezdett tevékenységüket, s júniusban majd együtt értékeljük ki az előttünk álló opciókat. 

Megítélésem szerint teljesen felesleges lenne kommentálni a Szuperligát illető történéseket, mivel az ehhez hasonló dolgokkal elnökünk, Gianluca Ferrero, továbbá vezérigazgatónk, Maurizio Scanavino foglalkoznak. Mi a pályán zajló eseményekre koncentrálunk. Azzal törődünk, hogy meghatározzuk az itteni céljainkat, valamint levezényeljük az átigazolási piacon kibontakozó eseményeket" – összegzett Manna. 

guido-angelozzi_1.jpg"Azt szeretnénk, ha Soulé, Barrenechea, valamint Kaio a szezon végéig itt maradnának, s magabiztosak vagyunk, mivel a jelek szerint ez így is fog történni. Kiváló viszonyban állunk a Juventusszal, s kölcsönösen bízunk egymásban. Reméljük, hogy a srácok ma, valamint az elkövetkezendő mérkőzéseken is sok örömet okoznak majd nekünk" – értékelt Angelozzi ugyancsak a DAZN felkérésére. 

"Dean Huijsen kapcsán lényegében csak az aláírások hiányoznak, ám január elején pont kerül az ügylet végére, a holland pedig a Frosinone játékosa lesz. Személyében csapatunk egy újabb tehetséget vesz majd kölcsön a Juventustól. Dean egy nagyon erős srác, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy újabb dimenziót nyitunk a Bianconerivel való együttműködésünkben. 

A Matías Souléval kapcsolatos terveink nem változtak: az argentin az évad végéig itt fog maradni, mivel a Juve nem azért adta kölcsön nekünk őt, hogy aztán megszakítsa a projekt kibontakozását. Biztos vagyok benne, hogy Mati igazi topjátékos lesz, s nem véletlen, hogy ilyen sok angol és spanyol klub figyeli őt. Ha rajtam múlna, Kenan Yıldızt akár már holnap is leigazolnám. Egyszerűen szerelmes vagyok a játékába, ám nem hiszem, hogy az Öreg Hölgy elengedné őt idén" – zárta szavait a szakember.