Allegri: "A karácsony előtti meccsek mindig veszélyesek"

allegri_pre_frosinone.jpgA Juventus a Genoa ellen elért 1:1e-es döntetlent követően holnap kora délután a nagy meglepetésre remek futballt játszó Frosinone otthonába látogat a Serie A-ban, mely találkozó előtt a csapat mestere, Massimiliano Allegri is megtartotta a maga nyilatkozatát, szót ejtve Federico Chiesa kisebb sérüléséről, Giorgio Chiellini esetleges visszatéréséről, továbbá Dušan Vlahović és Kenan Yıldız sokat vitatott helyzetéről is. 

"A holnapi meccsnek számos buktatója lehet, többek között azért, mert éppen karácsony előtt kell pályára lépnünk, az ünnepeket megelőző találkozók pedig mindig tartogatnak veszélyeket. A Frosinone csak a Napoli ellen szenvedett vereséget hazai pályán, amit aztán most kedden alaposan megbosszultak a Coppa Italiában. Nagyon komoly hozzáállást kell képviselnünk ahhoz, hogy sikerrel abszolváljunk egy ilyen összecsapást, mindössze egy nappal szenteste előtt" – fogalmazott a szakvezető. 

"Federico Chiesa térdkalácsina a napokban kellemetlenkedett, ami miatt holnap nem láthatjuk őt a pályán. Ennek nyomán három támadónk maradt Dušan Vlahović, Kenan Yıldız, valamint Arkadiusz Milik személyében, akik közül ketten biztosan játszani fognak. Adrien Rabiot jól érzi magát, s a pályán lesz holnap. Milik eddig kissé kevesebb lehetőséget kapott idén, mint tavaly, azonban így is meghatározó gólokat szerzett, s nagyon nagy segítséget jelent a csapatnak a labdakezelés terén. 

Ne felejtsük el, hogy Dušan még mindig csak 23 éves. Az elmúlt meccseken kiválóan teljesített technikai szempontból, ami még akkor is igaz, ha az ellenfelek kapuját sajnos nem tudta bevenni. Rendkívül elégedett vagyok vele. Támadónknak így kell folytatnia, s továbbra is a mostani, fejlődését garantáló úton kell haladnia. Előfordul, hogy egy játékos akár 27 éves koráig vár arra, hogy elérje a szükséges érettségi szintet: ez így volt Rabiot esetében, s nem elképzelhetetlen, hogy Vlahovićcsal, illetve Moise Keannel is így lesz. 

A kölcsönben a Frosinone kötelékében lévő fiataljaink remekül teljesítenek, ám ezzel kapcsolatban nem is voltak kétségeim. A klubot egy olyan kiváló sportigazgató menedzseli, mit Guido Angelozzi, nem is beszélve mesterükről, Eusebio Di Francescóról, aki ismét bizonyítani akarja valós értékét. Hogy mit gondolok a Szuperligát illető hírekről? Úgy vélem, hogy erről nem nekem kellene beszélni, mivel ezekkel a kérdésekkel Gianluca Ferrero elnök úr, valamint Maurizio Scanavino vezérigazgató úr foglalkozik. 

Egyáltalán nem írnék alá egy szezon végi második helyet, valamint egy Coppa Italia-győzelmet, ugyanis ezeket a meccseket le kell játszani, s nem szabad üresen fecsegni róluk. Az, hogy az Inter kiesett a kupából, egyértelmű bizonyítékot szolgáltat arra, hogy minden egyes összecsapást nehéz megnyerni. 

Nincs értelme a Genoa elleni megmérettetésen történtekről beszélni, mivel végső soron az a fontos, hogy Yıldız jól van, én pedig már kifizettem a rám kirótt büntetést a reklamálás miatt. A srácok tudják, hogy a Grifoni egy nagyon könnyen elkerülhető találattal volt képes egyenlíteni, az ilyen hibákat pedig muszáj kiküszöbölnünk, ahogy persze a gólkülönbségünkön sem ártana javítani. 

Nem tartom szem előtt, hogy kinek mennyi sárga lapja van, ugyanis holnap a győzelem lesz a legfontosabb, s ezért azt a tizenegy futballistát fogom a pályára küldeni, akik a legnagyobb eséllyel tudják kicsikarni azt. Mindig azt mondom, hogy egy szezonban a legtöbb labdarúgót úgyis eltiltják legalább egyszer az öt sárga összegyűlése miatt. Nagy gondok lennének, ha mi ettől rettegnénk. Timothy Weah jobban van, azonban még biztos nem lenne képes 90 percet játszani, ami miatt maximum csereként fogjuk tudni pályára küldeni őt. 

A bajnokság még nagyon hosszú, s még rengeteg pontot zsebelhetünk be. A Scudetto legfőbb favoritja továbbra is az Inter, ugyanakkor a labdarúgásban bármikor az öledbe hullhat három pont, ami olykor egész idényeket tud befolyásolni. Az évad végén általában érdekes módon az számít leginkább, hogy ki hányszor játszott döntetlent az előző hónapokban. 

Giorgio Chiellini nemrég szögre akasztotta a stoplist, amivel a sportág történelmének egyik legjelentősebb játékosa tett pontot karrierje végére. Jó hatással volt ránk, hogy egykori kapitányunk a héten meglátogatott bennünket. A kettőnk között fennálló személyes viszony nem jelent semmit Giorgio jövőjének szempontjából. Az elkövetkezendő időszakban beszélni fog a klubbal a közös lehetőségekről, ám úgy gondolom, hogy Chiello még mindig nem döntötte el egyértelműen, hogy mivel szeretne foglalkozni" – összegzett Allegri.