Marelli:„Érthetetlen számomra, hogy a VAR játékvezetők miért nem jeleztek”

luca-marelli.jpgAz egykori játékvezető, a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Luca Marelli elmondta véleményét a Juventus péntek esti, Genoa elleni 1-1-es döntetlennel zárult összecsapásának második játékrészében történt kezezés- és esetleges kiállítással járó esetekről.

Andrea Cambiaso keresztlabdája a Genoa védőjét, Mattia Banit találta el a karján, kinek a büntetőterületen belül a kinyújtott kezét érte a játékszer. Továbbá Ruslan Malinovszky is csupán a szerencséjének köszönhette, hogy nem jutott a kiállítás sorsára, miután Kenan Yildiz ellen követett el egy elkésett és komoly sérülésveszélyt magában hordozó szabálytalanságot a hosszabbítás perceiben.

Marelli a DAZN péntek esti közvetítése alatt osztotta meg a gondolatait a két incidensről és a Juventus szurkolók többségével értett egyet abban, hogy az első esetben egy újabb büntető lett volna a helyes döntés, és a VAR beavatkozásának elmaradását kifogásolta.

„A labda karral való érintkezése teljesen egyértelmű volt, és ezért mindenképp büntetőt kellett volna megítélni. Egy nyilvánvaló tizenegyes maradt el a Juventus kárára.” – mondta Marelli a Tuttosport munkatársának.

genoa_hand.jpg

„A VAR-t talán megtévesztette az, hogy a combjáról pattant fel a játékszer, de mivel a karja nem volt a testéhez leszorított helyzetben, így ez igazából nem befolyásolta a szituációt. Ez egy tisztán büntetőt érő szabálytalanság volt, és érthetetlen számomra, hogy a VAR játékvezetők miért nem jeleztek Massának.”

geona_red.jpg

Továbbá kifejtette egyetértését azzal kapcsolatban, hogy Malinovszky megköszönheti a játékvezetésnek, hogy elkerülte a piros lapot és ezzel a kiállítást is egy „Kenan Yildiz ellen elkövetett nagyon veszélyes szabálytalanság után”.