A Juve tárgyalásokat kezdett Phillipsért

phillips_kalvin.jpgA tegnapi nap folyamán több olasz hírforrás is arról számolt be, hogy a Juventus felújította érdeklődését Kalvin Phillips iránt, aki az utóbbi másfél szezonban rendkívül kevés lehetőséget kapott a Manchester City alakulatánál, holott 2022 nyarán, egy szezonnal a sikeres Eb-szereplést követően nagy reményekkel igazolt a mostani BL-címvédőhöz. 

Elsőként Marco Conteiro informálta a nagyérdeműt azzal kapcsolatban, hogy az Öreg Hölgy felgyorsította az egyeztetéseket az angol középpályás megszerzésének érdekében, hiszen mint ismert, a torinóiaknak a télen szükségük lesz egy új labdarúgóra a csapat tengelyében. Az újságíró szerint a játékos lényegében áldását adta az átigazolásra, a Bianconeri és a Man City között pedig jelenleg is zajlanak a megbeszélések az üzlet feltételeiről. 

A forrás úgy tudja, hogy Phillips esetleges szerződtetése nem zárja ki még egy középpályás januári érkezését, ugyanis az angol első körben valószínűleg csak kölcsönben érkezne a fekete-fehérekhez. Amennyiben a Zebrák eladnának egy futballistát a következő átigazolási ablakban (melyre jelen állás szerint Samuel Iling-Junior a fő jelölt), a transzferből befolyó összeget felhasználva könnyedén szerződtethetnének még egy új labdarúgót. 

A Phillipsszel kapcsolatos híreket később a megbízható transzferguru, Fabrizio Romano is megerősítette, aki a ma délelőtt folyamán arról értekezett, hogy a Juventus vezetősége konkrét tárgyalásban áll a manchesteri alakulattal, Cristiano Giuntoli és Giovanni Manna pedig szeretnék mielőbb megvitatni a szükséges feltételeket. 

Romano kijelentette, hogy az angol szívesen kipróbálná magát Olaszországban, ami miatt a felek között viszonylag gyorsan haladnak a tárgyalások. Az egyetlen vitás pontot az üzlet formátuma jelenti, ugyanis a Juventus kölcsönben, vételi opcióval igazolná le a középpályást, míg a City szeretné, ha ez az opció kötelező lenne, amire az Öreg Hölgy egyelőre nem mutat hajlandóságot, bár a következő hetekben az álláspontok még sokat közeledhetnek egymáshoz.