Beharangozó – a Genoa elleni meccs

loghi_400x400_0012_genoa.pngTovább folytatódott a Juventus remek szériája, amikor is a gárda az elmúlt 10 találkozóján veretlen maradt, és pontot is csak az Atalanta és az Inter elleni rangadókon veszített, közben pedig hét alkalommal a hálója sem rezdült meg. Az Allegri-magic legutóbbi áldozata a regnáló bajnok Napoli volt, akik az 1:0-ás vereség folyományaként szinte el is búcsúzhattak a címvédésről szóló álmaiktól. Ezen a héten a genovai piros-kékek ellen folytatódhat tovább a sorozat, a lassan már megszokott péntek esti időpontban. A játékvezető a liga egyik legismertebb arca Daniele Massa lesz, az időpont 20:45, a helyszínen szurkolóknak a Stadio Luigi Ferraris pénztárainál kell jegyet váltaniuk, míg akik televízión keresztül követik a pályán történteket, azok a SPORT 2 közvetítésében gyönyörködhetnek.  

A Rossoblu idénye eddig inkább a kiesés előli menekülésről szól, mint a nemzetközi kupákba jutásról, hiszen 15 forduló alatt 15 pontot szereztek és 15 gólt lőttek, de 20-at kaptak. Legutóbbi 5 meccsükből csupán egyet nyertek meg, a Veronát verték 1:0 arányban még november 10-én. Összességében is csak 4 győzelemnél és 3 döntetlennél tartanak. Bár a támadósoruk nem erős, de az alig több mint 1 kapott gól mutatja, hogy könnyen nem lesznek hátul feltörhetőnek, főleg nem egy olyan csapat számára, ahol az utóbbi időben eltűntek a csatár gólok.

Az elmúlt két fordulóban a Lazio és a Monza is 1:0 arányban verte őket, ma este is hasonló arányú Zebra győzelemre számíthatunk. A keretük értéke 107 millió euró, legértékesebbnek tartott játékosuk az Argentínában született, ámde olasz állampolgár Mateo Retegui akinek 16 millióra tehető az árfolyama. Kilenc válogatott játékossal rendelkeznek, átlagéletkoruk kereken 27 év. Edzőjük, Alberto Gilardino  vezette vissza az Il Grifonét az első osztályba, viszont eddig sem az Öreg Hölgy, sem General Max ellen nem mutathatta meg a képességeit. 

A két gárda múltja hatalmas Bianconeri-fölényt mutat és az utóbbi években is ez a tendencia folytatódott, igaz legutóbb a hazaiak 2:1 arányban győzni tudtak, úgy, hogy a 86. percben még 0:1 állt az eredményjelzőn Dybala góljával. de aztán a 87. percben érkezett az izlandi Guðmundsson és egyenlített, a 90+6. percben aztán tizenegyesből Domenico Criscito szerezte meg a győzelmet a hazaiaknak. A krónikához hozzá tartozik, hogy Dybala kapufát is lőtt a gólja mellett, Kean pedig a két ordító ziccert is kihagyott, a másodikat 1:1-nél üres kapura. Ezt megelőzően 2019-ben nyert a hazai gárda, a közbülső 7 alkalommal a Juve diadalmaskodott. 

A hiányzók a megszokottak szinte De Sciglio, Fagioli, Pogba akinek a doppingvétség tárgyalása január 18-án lesz, mellettük kiesett még Moise Kean sérülés miatt, Weah ezzel szemben talán már ma visszatérhet. A túloldalon a hazai stáb egyedül a volt római kedvenc Kevin Strootman játékával nem számolhat. 

A várható kezdőcsapat Gianluca Di Marzio szerint: 

(3-5-2): Szczęsny, Gatti, Bremer, Danilo, Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot,  Kostić; Chiesa, Vlahović.