Beharangozó – a Napoli elleni meccs

loghi_400x400_0007_napoli.pngA Juventus egy héttel ezelőtt az utolsó pillanatban aratott kulcsfontosságú győzelmet Monzában, most azonban egy ennél nehezebb feladat vár az Öreg Hölgyre, ugyanis ma este a bajnokság 15. fordulójában a Scudetto címvédőjének számító Napoli látogat Torinóba. Ugyan Luciano Spalletti távozása óta a Partenopei némileg visszaesett, sőt, már edzőt is váltott a szezon közben, továbbra is kemény ellenfélnek tekinthető a keret minősége, továbbá a felek párharcában uralkodó tendenciák miatt. Hogy Max Allegri fiai mire mennek a délolasz klub ellen, 20 óra 45 perctől derül majd ki az Allianz Stadium gyepén; a találkozó játékvezetője az előző idény legjobb bírójának megválasztott Daniele Orsato lesz, a magyar drukkerek pedig a SPORT1 adásán keresztül követhetik az eseményeket. 

Az előző évadban komoly fölényt mutató Napoli komoly válságba került idén, amiért Spalletti utódja, Rudi Garcia novemberben az állásával fizetett. Őt Walter Mazzarri követte a kispadon, ám eddig ő sem tudott csodát tenni, mivel bár első mérkőzésén 2:1-re legyőzte az Atalantát, azóta elszenvedett egy 4:2-es BL-kudarcot a Real Madridtól, legutóbb pedig az Inter gyűrte le őket a Stadio Diego Armando Maradona gyepén, 0:3-ra. Az azúrkékek egyébként legutóbbi öt Serie A-meccsükön 2 sikert arattak, 1 döntetlent játszottak, s 2-szer találtak legyőzőre, míg az évad egészét nézve 14 meccsen 7-3-4 a mérlegük, 26 lőtt és 17 kapott gól mellett. 

Nápoly büszkesége így is az olasz pontvadászat mezőnyének legértékesebb csapata a maga 587 millió eurójával. Ebből Victor Osimhen egymaga tesz ki 120 millió eurót, aki így értelemszerűen a keret legtöbbre taksált labdarúgója is egyben, ám mellette Khvicha Kvaratskhelia 85 millió eurós piaci értéke is kiemelkedőnek számít. A nigériai támadó, aki az elmúlt szezonban egyébként gólkirály is lett, idén sem produkál rossz mutatókat, mivel 10 mérkőzésen elért 6 találatával így is házi listavezető e mutatóban. 

A Bianconerinek van miért revansot vennie, ugyanis legutóbb 2021. április 7-én tudta legyőzni a Napolit, a déliek pedig azóta három győzelmet arattak egy döntetlen mellett. Az elmúlt évadban oda-vissza megverték a Zebrákat, s míg otthon 5-1-re semmisítették meg Allegri alakulatát, addig Torinóban egy utolsó perces Giacomo Raspadori-találattal diadalmaskodtak 0-1-re, idén április 23-án. 

A felek aránylag egészséges kerettel vághatnak neki a megmérettetésnek, ugyanis a Bianconeri csak a már csaknem állandónak minősülő hiányzókat (Mattia De Sciglio, Nicolò Fagioli, Paul Pogba), valamint a továbbra is sérüléssel bajlódó Timothy Weah-t kényszerül majd nélkülözni, addig Mazzarri csak Matías Oliviera, Mário Rui, továbbá Alessandro Zanoli játékával nem számolhat, ami a balhátvéd-poszton ettől függetlenül persze még okozhat problémákat. 

Gianluca Di Marzio szerint az Öreg Hölgy az alábbi kezdővel futhat majd ki a gyepre:

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić; Chiesa, Vlahović.