Pjanić: "Rendkívül nagyra értékelem Allegrit"

maxi_pjanic.pngA Juventus egykori bosnyák labdarúgója, Miralem Pjanić a minap az Aperibiza névre hallgató podcastben adott hosszabb interjút, melynek egyes részeiben az Öreg Hölgyet is érintette. A jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben vitézkedő bosnyák elmondta, hogy annak idején könnyek között távozott az AS Roma csapatától, ezen kívül pedig szót ejtett legmeghatározóbb edzőiről is. 

"Rómában beleszerettem abba az atmoszférába, ami körülvette a várost és a csapatot, emiatt pedig nagyon szomorú voltam, mikor távoznom kellett. Könnyek között intettem búcsút a Giallorossinak, azonban egy új szakaszt akartam nyitni a karrieremben, ezért pedig a Juventushoz igazoltam. Torinóban aztán eljutottam a Bajnokok Ligája-fináléig, pár évvel később pedig a világ legnagyobb klubjánál, a Barcelonánál folytathattam" – fogalmazott a harminchárom éves játékos, aki 2020 nyarán hagyta el a Bianconerit. 

"Egy pályafutás még akkor is nagyon rövid, ha alapvetően hosszúnak tűnik, ami miatt úgy gondolom, hogy érdemes újabb és újabb motivációkat találnunk. Rendkívül kényelmes dolog az addig megszokott környezetünkben, azaz a komfortzónánkban maradni, ám ez egyáltalán nem kifizetődő, amivel az idő múlásával mindenki szembesülni szokott. 

Sok jó edzőm volt, s megadatott számomra az a szerencse, hogy olyan trénerekkel dolgozzak együtt, mint Luis Enrique, Massimiliano Allegri, Luciano Spalletti, Rudi Garcia, vagy Xavi. Minden szakember más munkamódszer alapján tevékenykedik, ezért pedig nem tudnám összehasonlítani őket, ám annyi biztos, hogy a Spallettivel való közös munka egészen hihetetlen időszak volt a karrieremben, az együtt töltött évek során pedig gyakran töprengtem azon, hogy ez az ember miért nem nyert még Scudettót. 

Úgy gondolom, hogy Luciano kiérdemelte, hogy az előző évadban a magasba emelhesse a serleget a Napoli élén. Rajta kívül természetesen Max Allegrit is rendkívül nagyra értékelem, aki három idényen keresztül volt a mesterem, és rengeteg dolgot tanított nekem. Ha meg kéne nevezni valakit, őket kettejüket tartanám legfontosabb mestereimnek. A Juventusnál töltött utolsó idényemben Maurizio Sarri ült a kispadon, aki valósággal megszállottja a futballnak, s él-hal a sportágért. Ez a szellemiség edzőként is nyomott hagyott rajta, ami kiváló szakemberré tette őt. 

Ha csak egy játékost lehetne mondani, aki ellen utáltam pályára lépni, akkor Giorgio Chiellini lenne az. A Juventusban, csapattársként persze nagyon szerettem őt, hiszen egy nagyszerű srácról és egy remek kapitányról van szó, akit nem véletlenül magasztaltak a Zebrák szurkolói. Amikor viszont ellene kellett futballoznom, valósággal megvert engem. Az a vicces, hogy miután Giorgio leterít téged a földre, egyből elnézést kér, és ad egy puszit, hogy ne kapjon sárga lapot. Chiello egy hihetetlenül okos labdarúgó, én pedig sokkal nyugodtabb voltam, mikor a hátam mögött tudhattam őt" – összegzett Pjanić.