Boniface érkezhet Vlahović helyére

boniface.jpgA megbízható olasz újságíró, Gianluca Di Marzio tegnap este néhány érdekesebb információt osztott meg a Juventus téli terveivel kapcsolatban, ám a korábbiakhoz képest újdonságot jelentett, hogy a szakember nem konkrét kiszemeltekről számolt be, hanem sokkal inkább az eddig emlegetett nevekkel kapcsolatos, változó fejleményeket emelte ki. 

GDM szerint a Manchester City középpályása, Kalvin Phillips gyakorlatilag lekerült az Öreg Hölgy listájáról, mivel a klubvezetés letett a futballista szerződtetéséről, s hasonló állapot következett be Jadon Sancho kapcsán is, akit az utóbbi hetekben képviselői többször is felajánlottak a Juventusnak. 

A forrás híreinek alapján a torinóiak alaposan kiértékelték a szélső esetleges leigazolásából származó előnyöket, valamint hátrányokat, egyaránt elemezve taktikai, technikai, s karakterisztikával összefüggésben lévő szempontokat, végezetül azonban félretették a játékos leigazolásának tervét.

Nicolò Schira mindeközben arról értekezett, hogy Sancho a napokban egy igen magas összeget tartalmazó ajánlatot kapott egy szaúd-arábiai klubtól, a Manchester United pedig ennek elfogadására ösztönzi őt, lévén, hogy az annak idején nagy reményekkel igazolt támadó immár nem szerepel Erik ten Hag tervei között. A szakíró szerint a Borussia Dortmund és a Juve nyitott lenne a játékos kölcsönvételére, mindazonáltal a Vörös Ördögök továbbra is egy végleges eladásban gondolkodnak, lévén, hogy a két érdeklődő együttes nem lenne képes állni Sancho fizetését. 

Di Marzio ezzel párhuzamban leszögezte, hogy tudomása szerint Domenico Berardi, vagy egy hozzá hasonló szélső támadó nem képez prioritást a Zebrák számára januárban, mivel a vezetőség inkább a középpályán erősítene, ugyanakkor nyáron várhatóan a támadósorba is új játékosok érkezhetnek majd. Az egyik legújabb kiszemelt a Bayer Leverkusen nigériai centere, Victor Boniface lehet, akit Cristiano Giuntoli rendkívül nagyra tart, miközben az idén is ingadozó produkciót nyújtó Dušan Vlahović jövőre immár ténylegesen búcsút inthet a Bianconerinek. 

Nicolò Schira végezetül Kenan Yıldız helyzetéről adott felvilágosítást, mivel néhány klub az utóbbi időben információt kért a fiatal reménységről, akit szerettek volna kölcsönvenni a Juventustól 2024 nyaráig. Az újságíró kijelentette, hogy az Öreg Hölgy nem érdekelt a török tehetség játékjogának ideiglenes, vagy végleges átruházásában, amit az is megmutat, hogy tavaly nyáron két érte befutó, nagy összegű megkeresést is elutasítottak, elvégre a jövő egyik potenciális topjátékosaként tartják számon őt.