A Juve ismét megpróbálhatja Berardi leigazolását

berardi.pngA Juventus csütörtökön hivatalosan is bejelentette Manuel Locatelli szerződésének 2028-ig való kiterjesztését, Fabrizio Romano szerint pedig tegnap egy másik ügy végére is pont került, ugyanis péntek délután Nicolò Fagioli is aláírta új, ugyancsak 2028-ig szóló szerződését, ami egyúttal fizetésemelést is jelent a szerencsejáték-botránya miatt június elejéig eltiltott középpályás számára. 

Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy az Öreg Hölgy hamarosan tárgyalásokat fog kezdeményezni Weston McKennie ügynökeivel az amerikai labdarúgó további maradásának érdekében, elvégre a klub a tavalyi idény második felét kölcsönben még a Leeds Unitednél töltő játékost megállapodását is megtoldaná. McKennie aktuális kontraktusa 2025 nyarán jár majd le, a Juve azonban hosszabb távon is szeretné magához láncolni őt. 

Ugyancsak Schira számolt be arról, hogy bár Douglas Costa kész lett volna egy mindössze fél évre szóló egyezséggel, minimális, 100 ezer eurós fizetéssel visszatérni az olasz rekordbajnokhoz a télen, a torinóiak vezetősége nem lelkesedik a brazil ismételt leigazolásáért, melynek nyomán az egykor szélsebes támadó Szaúd-Arábiában köthet majd ki. 

Az újságíró mindemellett azt is kijelentette, hogy több angol klub, egyebek mellett a Nottingham Forest és a Fulham mellett a Juventus is figyeli a Bologna skót középpályását, Lewis Fergusont, akit Cristiano Giuntoli a múlt héten személyesen tekintett meg a Rossoblù Lazio elleni összecsapásán. A huszonnégy esztendős kiválóság piaci értéke 12 millió eurót tesz ki a Transfermarkt szerint, a torinóiak pedig minden bizonnyal szívesen szerződtetnék majd őt a januári, vagy a nyári mercato során. 

Gianluca Di Marzio értesüléseinek fényében a Zebrák mindenekelőtt egy olyan középpályást szeretnének kötelékükbe csábítani a télen, aki tevékenyen kiveszi a részét a támadásokból, s aki képes gólokat szerezni és gólpasszokat adni, ám ezt megelőzően inkább Domenico Berardi megszerzésére tennének egy újabb kísérletet két hónap múlva, lévén, hogy az illetékesek az olasz labdarúgót tartják leginkább alkalmasnak arra, hogy segítse a gárda akcióit.