Beharangozó  – a Fiorentina elleni meccs

fiorentina.pngAz idényt meglepően jól kezdő, de az utóbbi két fordulóban két vereséget begyűjtő Fiorentinához látogat az Allegri-alakulat, kettős céllal, a tegnap váratlan vereséget szenvedő Milant leszakítani, és az Atalanta otthonából győztesen távozó Inter nyomában maradni. A kék-feketék előnye ideiglenesen 5 pont a tabellán, ennek a szakadéknak a csökkentése pedig nagyon fontossá vált nem sokkal a két csapat összecsapása előtt. Ehhez ma az árvíztől és esőzésektől sújtott Firenzéből kell elhozni a nagyon fontos 3 pontot, úgy, hogy akár még a mérkőzés elhalasztása is benne volt a pakliban. A helyszín a Stadio Artemio Franchi lesz, a játékvezető Daniele Chiffi, az időpont 20:45, míg a találkozó a SPORT 1 csatornán nézhető meg.  

Ahogy említettem, a hazaiak az első fordulókban tapadtak az élbolyra, többek között Nápolyban is nyerni tudtak, de aztán kikaptak hazai pályán az Empolitól, majd Rómában a Laziótól, úgy, hogy ezen a két meccsen még gólt sem rúgtak. Ha ezt szembe állítjuk azzal, hogy a Juventus öt mérkőzés óta nem kapott találatot, akkor joggal reménykedhetünk a szokásos 1:0-ás győzelemben.

A lilák keretének értéke 255 millió euró, 13 válogatott játékossal rendelkeznek, átlagéletkoruk pedig 25,1 év. Kettős terheléssel kell megküzdeniük, hiszen az Európai Konferencia Ligában is játszanak, ahol legutóbb a szerb Čukarički ellen nyertek 6:0 arányban. Mesterük, Vincenzo Italiano eddig mindössze egyszer tudta legyőzni Max Allegrit, 2022-ben 2:0 arányban, ebben a stadionban. Jelenleg a csapat 7. a táblázaton, legértékesebb játékosuk pedig az argentin Nicolás González, aki 35 millió eurót ér. 

A két csapat legutóbbi Arno-parti csatájában 1:1-es döntetlen született, Arkadiusz Milik góljára Kouamé válaszolt, és a La Viola győzelmét Jović kihagyott tizenegyese hiúsította meg. 

A hazai stáb nem számíthat a brazil Dodô játékára, valamint kétséges Gaetano Castrovilli, Michael Kayode és Yerry Mina szereplése is, a vendég oldalon a doppingoló Paul Pogba, a szerencsejáték vétség miatt eltiltott Nicolò Fagioli, valamint a sérült Mattia De Sciglio, Danilo, Alex Sandro és Timothy Weah nem elérhető. 

A várható kezdőcsapat a Sky Sport Italia szerint:

(3-5-2): Szczęsny; Gatti-Bremer-Rugani; Kostić-Rabiot-Locatelli-Miretti-McKennie; Kean-Chiesa.