Rabiot édesanyja: "Még nem érdemes beszélni a hosszabbításról"

rabiot_mother.jpgAdrien Rabiot édesanyja és ügynöke, Veronique Rabiot a ma napon rövidebb interjút adott a francia Sportweek felkérésére, melyben fia jövőjéről, valamint néhány, múltbéli epizódról értekezett. A beszélgetés teljes verziója előreláthatólag holnap jelenik meg, azonban egyes részek már most napvilágot láttak, értve ezalatt a középpályás hosszabbításával kapcsolatos kérdéseket. 

"Úgy gondolom, hogy még túl korai lenne a Juventusszal való esetleges szerződéshosszabbításról beszélni. Amikor eljön az idő, minden opciót ki fogunk értékelni annak rendje és módja szerint, végezetül pedig Adrien hozza majd meg a döntést, ahogy az mindig is történt" – fogalmazott a menedzser. 

"A kontraktus egyéves megtoldása az én ötletem volt. A klub képviselői eleinte nem értettek egyet a felvázolt koncepcióval, ám végül sikerült elérni a szerződés kiterjesztését, ráadásul jelentős béremeléssel. ( Rabiot az addigi 7 millió euró helyett most körülbelül 8 millió eurót kereshet – a szerk.) Megítélésem szerint ez egy rendkívül innovatív megoldás volt, ami mindkét felet kielégítette. 

A Juventus már hosszú ideje első számú opcióként tartotta számon a fiamat, mielőtt a klubhoz igazolt volna. Szó szerint a nyomunkban voltak, s mindenhol találkozhattunk a megfigyelőikkel, legyen szó az utcáról, vagy a stadionok lelátóiról. Max Allegri mindenáron meg akarta szerezni őt, Adrien pedig idővel nem csak vele, hanem Federico Cherubinivel is kiváló viszonyba került, akivel remek szakember, s nem mellesleg nagyszerű barát is számára. 

Mikor Maurizio Sarri lett a csapat mestere, Adrien nagyon kevés játéklehetőséget kapott, ami miatt még a januári távozás gondolata is felmerült bennünk. A dolgok később persze javultak, hiszen Andrea Pirlo rengeteget segített neki a fejlődésben, Allegri visszatérésével pedig végérvényesen rendeződtek a dolgok. Annak idején alapvetően is miatta bólintottunk rá a Bianconeri ajánlatára, így pedig nagy megelégedéssel töltött el, hogy fiam végre vele dolgozhat. 

A nyáron kaptam egy megkeresést a Manchester Unitedtől, akik szerettek volna találkozni velem. Az angolok azt akarták, hogy közöljem Adriennel, hogy érdeklődnek iránta, ám mivel fiam gyorsan meghozta döntését, melynek alapján a Juventusnál maradt, a tárgyalások során egyetlen egyszer sem kerülhettek szóba a fizetéssel kapcsolatos kérdések. Az erről szóló hírek mind kitalációk, mivel nem került sor valódi egyeztetésekre" – összegzett Veronique Rabiot.