Cambiaso és Locatelli szavai a Hellas elleni siker után

cambiaso_golorome.jpgA Juventus tegnap este fontos győzelmet aratott a Hellas Verona ellen, a sikert garantáló, mindent eldöntő találat azonban némileg váratlan helyről érkezett, ugyanis a 90+7. percben a csereként pályára lépő Andrea Cambiaso szerezte meg a győztes gólt. Az olasz sportsajtó a lefújást követően ebből kifolyólag őt, valamint a találkozót végigjátszó Manuel Locatellit faggatta a látottakról. 

"A mostani siker nagyon sokat jelent számunkra, hiszen a három pont begyűjtésén túl a tabella élére állhattunk, még ha csak ideiglenesen is. Nagyon örülök a diadalnak, hiszen a csapat megérdemelte, hogy ma győztes félként hagyhassa el a pályát. Minden nap a fejlődés érdekében dolgozunk, s majd meglátjuk, hogy mi történik a szezon további részében. Az a fő feladatunk, hogy a lehető legtöbb összecsapásunkat megnyerjük, emiatt pedig nem töprengünk azon, hogy milyen eredményeket érhetünk majd el később" – jelentette ki a nyáron a keret tagjává váló Cambiaso a DAZN riporterének. 

"Hihetetlenül boldog vagyok. Az elmúlt két hónapban megtanultam, hogy egyensúlyra van szükségünk, én pedig ugyanúgy az egyéni növekedésre és a kemény munkára fektetem a hangsúlyt, mint a nyár elején. Örülök a ma esti eredménynek, s bízom benne, hogy ezután is azon az úton haladunk majd, mint az utóbbi hetekben. Hatalmas dolog, hogy a San Siróban meg tudtuk verni a Milant, s az sem kisebb eredmény, hogy a mai, nehezített körülmények között is képesek voltunk bezsebelni a szükséges pontokat. Egyértelmű, hogy így kell folytatnunk.

Némileg döcögősen kezdtük az összecsapást, ám számos lehetőséget teremtettünk az ellenfél kapuja előtt. Ha a találkozó elején sikerült volna betalálnuk, az általunk játszott futball képe biztosan máshogy festett volna, ugyanakkor a szerencse és a VAR döntései nem álltak mellettünk Moise Kean lövéseinél. A tabellán elfoglalt pozíció nem jelent túl sokat, ám a mai eredmény folytonosságot ad nekünk, illetve reményt szolgáltat számunkra a jövővel kapcsolatban. Hogy miért kaptam sárga lapot? Nos, ez a meccs legnagyobb rejtélye" – összegezte benyomásait az olasz szárnyvédő. 

loca_vs_hellas.jpg"Alapvetően jó meccset játszottunk. Néha, ha nem sikerül gólt szerezned, elveszítheted az egyensúlyodat, ám a mester azt kérte tőlünk, hogy ekkor se hagyjuk magunkat, mi pedig ennek szellemében folytattuk a megmérettetést. Az utolsó pillanatban aztán mégis sikerült kicsikarnunk a győzelmet, ami talán még édesebb is volt ebben a formában. Korábban többször előfordult, hogy a mérkőzések vége felé hanyag passzokat adtunk, ma viszont rendkívül éretten futballoztunk, jól mozgattuk a játékszert, a mérkőzés legvégén pedig sikerült kiviteleznünk egy olyan beadást, ami a kulcsot jelentette a Hellas védelmének feltöréséhez" – hangsúlyozta Locatelli a Sky Sport Italia kérdésére. 

"A siker nagyon fontos számunkra, elvégre egy jó eredmény mindig önbizalmat ad. Örülök, hogy szemmel láthatóan jó úton haladunk, mindazonáltal alázatosnak kell maradnunk, ahogy most is azok vagyunk. Személy szerint nagyon sokat dolgoztam azon, hogy állandóan megjátszható legyek, s hogy teljesebb játékossá váljak, miközben igyekszem szorosan fogni az ellenfél labdarúgóit a pálya közepén, amit Max Allegri is elvár tőlem. Próbálom feszegetni a határaimat, és megfelelő módon mozgatni, irányítani az együttest.

Ezen felül szeretném kivenni a részem a gólszerzésből is, ma pedig éppen emiatt próbálkoztam meg egy lövéssel, még ha egy kissé gyengén is sikerült. Ettől függetlenül ez egy olyan cél, amit már hónapokkal ezelőtt kitűztem magam elé, mivel tisztában vagyok vele, hogy még számos tekintetben fejlődnöm kell, ennek pedig csak egy része a hatékonyság és a határozottság. Örülök, hogy jelenleg a tabella élén állunk, elvégre tudjuk, hogy erős csapatunk van, akiknek ettől függetlenül persze még nagyon sokat kell dolgoznia. 

A múltban gyakran előfordult, hogy félvállról vettük a maihoz hasonló összecsapásokat, ám azóta felfogtuk, hogy ha ezeken a találkozókon megszerezzük a szükséges pontokat, akkor nagyon messzire juthatunk. Véleményem szerint az Inter egy érettebb, mélyebb kerettel bíró, s tapasztaltabb játékosokkal rendelkező alakulat, mint mi, hiszen a Juventus sok tekintetben továbbra is egy fiatal és rutintalan gárda, ám feltett szándékunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a sikerekért" – zárta szavait a középpályás.