Sancho kölcsönben érkezhet a télen

sancho.pngAhogy azt már megszokhattuk, az elmúlt napokban ismét friss hírek láttak napvilágot a Juventus potenciális téli kiszemeltjeivel kapcsolatban, az angol és a német sajtó értesülései szerint pedig a klub egyik legfőbb célpontja egy igazán nagy név, a Manchester Unitednél csak önmagát kereső Jadon Sancho lehet. 

Elsőként a Sky Sport Deutschland írt arról, hogy a brit balszélső szívesen csatlakozna az Öreg Hölgyhöz, a Vörös Ördögök pedig nem is zárkóznának el távozásától, mellyel kapcsolatban leginkább egy kölcsönügyletben gondolkodnak. Az angol klub a nyáron állítólag véglegesen is eladná Sanchót, aki örülne neki, ha a Bianconeri kötelékében folytathatná pályafutását, hiszen tisztában van vele, hogy a torinóiak már figyelik őt egy ideje. 

A megbízható forrásnak számító Florian Plettenberg szerint a labdarúgó januárban mindenképpen búcsút akar inteni a Premier League rekordbajnokának, ráadásul a szigetországot is el szeretné hagyni, hogy külföldön építhesse újjá karrierjét. Az újságíró úgy értesült, hogy a Juventus fontolóra vette Sancho kölcsönvételét, főleg úgy, hogy az alakulat tudomása szerint nem reális, hogy a támadó a Barcelonánál, vagy a Borussia Dortmundál kössön ki. 

A fekete-fehérek Sancho mellett természetesen más célpontokat is figyelnek, ugyanis a Sky Sport England szerint Cristiano Giuntoli csapata a Manchester City távozófélben lévő középpályását, Kalvin Phillipset is szemmel tartja, aki iránt egyébként a Bayern München is érdeklődést mutat. Nicolò Schira mindeközben arról írt, hogy a Juventus scoutjai a Royal Antwerp és a Porto tegnap esti Bajnokok Ligája-meccsén megtekintették a belgák mindössze tizennyolc esztendős reménységének, Arthur Vermeerennek produkcióját, s ezzel párhuzamban jelen voltak a Benfica és a Real Sociedad összecsapásán is, ahol a portugálok tehetséges középpályását, João Nevest figyelték meg. 

Fabrizio Romano ugyancsak egy ifjú tehetséget emelt ki a Bianconerivel kapcsolatban, leszögezve, hogy a Juve játékosmegfigyelői a közelmúltban ellátogattak a  Shakhtar Donetsk egyik találkozójára, hogy kielemezzék az ukrán együttes huszonegy esztendős támadó középpályását, Georgiy Sudakovot, aki tegnap este megszerezte élete első Bajnokok Ligája-gólját, mégpedig a Barcelona ellen. Romano úgy tudja, hogy a reménységet több európai topcsapat is követi, profilja mindazonáltal remekül illeszkedne az Öreg Hölgy által leigazolni kívánt játékosok sorába. 

Nicolò Schira arra is kitért, hogy egyes, az olasz sportsajtóban napvilágot látó pletykák ellenére a Zebrák biztosan nem fogják visszarendelni a Fiorentinánál remek teljesítményt nyújtó Arthurt a klub kötelékébe januárban, akit a Violák egyébként is szeretnének megtartani, a torinóiak pedig továbbra sem számolnak a brazil labdarúgóval. A prioritás ehelyett sokkal inkább a már most is a keretben lévő futballisták szerződéseinek meghosszabbítása lesz, ugyanis Giuntoli és Manna Federico Gatti kontraktusának kiterjesztése után Manuel Locatellivel, majd Daniele Ruganival is új megállapodásokat szeretnének kötni. 

Az olasz védő elméletileg hajlandó lenne belemenni fizetésének csökkentésébe, hogy további két évvel (valamint egy további egy évre szóló opcióval) megtoldhassa mostani szerződését. Rugani ennek keretében a jövőben nagyjából 1,8 millió eurót kereshetne a mostani 3 millió euró helyett. Schira úgy tudja, hogy a hosszabbítások mellett a klub mindenképpen szerződtetni akar egy igazán jelentős középpályást januárban, ezzel együtt viszont Federico Chiesával is tárgyalásba kezdett, hiszen a szélső maradása továbbra is kulcsfontosságú kérdés a Juve számára. A támadó aktuális kontraktusa 2025-ben jár majd le, amit az Öreg Hölgy további 2-3 évvel hosszabbítana meg, melynek érdekében a következő hetekben és hónapokban újabb egyeztetések fognak kibontakozni a felek között.