Kean édesapja: "Moise nincs rendben mentálisan"

kean_vs_milan.jpgA Milan elleni összecsapás egyik legkellemesebb csalódása Moise Kean teljesítménye volt, aki az első félidőben bemutatott küzdése mellett több szép megoldást is bemutatott, ráadásul hozzájárult Malick Thiaw kiállításához is, elvégre a német védő az ő lerántásából kifolyólag kapott piros lapot. A támadó édesapja, Biorou Jean Kean ugyanakkor arról értekezett, hogy fia nem egészséges mentálisan, ami egyebek mellett a gólszerzésben is gátolja őt, ezen felül pedig hibának nevezte azt, hogy korábban ennyit segített gyermekének. 

"A Juventus mindig megérzi, hogy mikor kell felébredni egy találkozón. A csapat kiváló meccset játszott a Milan ellen, még akkor is, ha néhány téren javítaniuk kell, ahogy az Massimiliano Allegri viselkedéséből is egyértelművé válhatott. Ha a mester ennyire mérges, az csak azt jelentheti, hogy valamivel nem volt elégedett, a labdarúgók pedig nem a terv szerint csináltak valamit" – fogalmazott az IlBiancoNero.com munkatársának. 

"Moise jól játszik, ám nem tud gólt szerezni, hiszen nincs rendben mentálisan, ezért pedig a szerencse sem áll mellé. Fiam nem tisztelte a természet törvényeit, így pedig azok most lesújtanak rá. Megdöbbentő, hogy kiskorában mindig én kísértem őt az edzésekre, s most azt sem tudom, hogy hol lakik. Egyetlen mérkőzésére sem hívott meg, holott pontosan tudja, hogy milyen elhagyatottnak érzem magam. Elmúltam hatvan éves, és nehezen találok munkát, ráadásul étkezni is csak a fossanói karitásznál tudok, lévén, hogy egyszerűen képtelen vagyok elhelyezkedni, hogy fenntarthassam magam. A volt feleségemtől már rég elváltam, azonban már új életem van: időközben még egyszer megnősültem, és úgy tudom, hogy az exem is talált magának párt. 

A torinói polgármester egy időben ki is akart lakoltatni az otthonomból, mivel nem hitte el, hogy valóban én vagyok Moise apja, ám szerencsére végül sikerült igazolnom a személyazonosságomat. A fiam egyáltalán nem akar segíteni nekem, s csak az anyjával tartja a kapcsolatot, aki egyébként nem is szerette volna, hogy futballista legyen belőle. Gyermekkorában minden nap én kísértem őt Astiból Torinóba a vonaton, hogy el tudjon menni az edzésekre. Néha megpróbálom meglátogatni fiamat a Continassán, de ha észrevesz, mérges lesz, és otthagy. Egyszer még a bátyját, Giovannit is elküldte hozzám, abból a célból, hogy közölje velem: nem szívesen lát ott, és lehetőleg ne menjek el még egyszer hozzá. 

Néha úgy érzem, hogy Moise teljesen megfeledkezett rólam, miközben pontosan tudja, hogy milyen szenvedéseken megyek keresztül. Őszintén szólva nem tudom, hogy milyen módon számol el a lelkiismeretével, főleg úgy, hogy az anyja és az új párja egy Lamborghinivel járnak, míg nekem egy biciklim sincs. Mikor fiam 15 éves volt, a volt párom azt akarta, hogy Angliában folytassa karrierjét, azonban a Juventus képviselője, Gigi Milani felhívott, s megkért, hogy győzzem meg az exemet, Moise pedig írjon alá az Öreg Hölgynél. Őszintén szólva, elegem van az egészből, és szívesen intézném a saját dolgaimat Elefántcsontparton, azonban a fiam már hat évvel ezelőtt megígérte, hogy segíteni fog nekem, s nem tartotta be a fogadalmát. Sosem hittem volna, hogy életem vége felé egy ilyen csóró, kilátástalan helyzetben lévő ember válik belőlem. 

Igazság szerint néha tudok beszélni Moiséval, ugyanakkor kizárólag csak sms-ben, és ez a diskurzus is kimerül abban, hogy megkérdezni, hogy vagyok. Ha megtalálta a szerencséjét és jól érzi magát, természetesen örülök a boldogságának, mindazonáltal 60 év fölött egyre inkább úgy érzem, hogy elpazaroltam az időmet arra, hogy segítsek neki, s hogy megpróbáljak normális kapcsolatot teremteni kettőnk között" – zárt szavait Kean édesapja.